Annons

Värden måste stoppa röklukt från grannen

Nyheter ​Det räckte inte att justera ventilationen, byta filter och täta dörrar. Allmännyttiga Tranåsbostäder måste göra mer för att hindra att en hyresgäst får in tobaksrök från grannens lägenhet.
En hyresgäst anmälde för ett år sedan till miljö- och hälsoskyddsnämnden i Tranås att han fick in rök från sin granne i sin lägenhet. Hyresvärden försökte sedan förbättra ventilationen och efter en inspektion ansåg kommunen att det räckte.
 
Men mannen överklagade till länsstyrelsen eftersom han fortfarande led av röklukten. Länsstyrelsen gav honom rätt och det har nu även miljödomstolen i Växjö gjort.
Det har inte bevisats att mannens klagomål är obefogade. Värden har inte heller uttömt möjligheterna att förbättra ventilationen, till exempel kan man förstärka frånluftsventilationen i lägenheten som röken kommer ifrån. Man bör undersöka varför rök fortfarande tränger in till grannen och vidta åtgärder utifrån detta, menar miljödomstolen.
 

Annons
Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan" Gav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att fly Forskaren: "Lågfrekventa ljud kan påverka sömn och hälsa" Pensionärer blev sjuka i lägenheten – tvingades bo i husvagn Här går gränsen för hur varm lägenheten ska behöva vara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.