Annons

Varmvattnet tillbaka – nu slipper Roger duscha hos grannarna

Ludvika Nu har de fyra hushållen i Blötberget fått tillbaka sitt varmvatten – efter drygt sju veckor. ” Det tog sin lilla tid”, säger hyresgästen Roger.
Trafikskylt med texten "Blötberget". Ovan den en 30-skylt och i bakgrunden syns skog.
Foto: Mattias Frödén

Det var den 1 oktober som de boende i den gamla gruvarbetarlängan i Blötberget blev utan varmvatten. Detta sedan den gamla 400-litersberedaren hade gått sönder och en ny på bara 100 liter installerats. Den var för liten för fyra hushåll.
– Men igår (tisdag) installerade de en tank på 300 liter och när vi vaknade i morse så var vattnet varmt. Skönt, nu slipper vi åka till grannarna och duscha, säger Roger som bor i en av lägenheterna tillsammans med sin sambo.

I november utfärdade miljö- och byggnämnden i Ludvika ett föreläggande med vite om inte problemet åtgärdades. Men nämnden har utfärdat många sådana viten mot hyresvärden, Blötberget Fastigheter, utan att det hjälpt särskilt mycket. Bolagets företrädare Tino Bessou är känd för att inte vilja samarbeta med myndigheterna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Charlotte Olsson trodde därför att det kunde dröja innan varmvattnet skulle vara tillbaka. Nu gick det alltså snabbare än vad både hon och även Roger trodde.
”Kanske hade vårt hot om vite en viss verkan”, skriver Charlotte Olsson i ett mejl till Hem & Hyra.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.