HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Varmvattnet tillbaka – nu slipper Roger duscha hos grannarna

Ludvika Nu har de fyra hushållen i Blötberget fått tillbaka sitt varmvatten – efter drygt sju veckor. ” Det tog sin lilla tid”, säger hyresgästen Roger.
Trafikskylt med texten "Blötberget". Ovan den en 30-skylt och i bakgrunden syns skog.
Foto: Mattias Frödén

Det var den 1 oktober som de boende i den gamla gruvarbetarlängan i Blötberget blev utan varmvatten. Detta sedan den gamla 400-litersberedaren hade gått sönder och en ny på bara 100 liter installerats. Den var för liten för fyra hushåll.
– Men igår (tisdag) installerade de en tank på 300 liter och när vi vaknade i morse så var vattnet varmt. Skönt, nu slipper vi åka till grannarna och duscha, säger Roger som bor i en av lägenheterna tillsammans med sin sambo.

I november utfärdade miljö- och byggnämnden i Ludvika ett föreläggande med vite om inte problemet åtgärdades. Men nämnden har utfärdat många sådana viten mot hyresvärden, Blötberget Fastigheter, utan att det hjälpt särskilt mycket. Bolagets företrädare Tino Bessou är känd för att inte vilja samarbeta med myndigheterna.

Annons
Läs ocksåOtäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan"En kvinna i övre 50-årsåldern i förgrunden och en yngre kvinna i bakgrunden. Bilden är tagen i ett kök.

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Charlotte Olsson trodde därför att det kunde dröja innan varmvattnet skulle vara tillbaka. Nu gick det alltså snabbare än vad både hon och även Roger trodde.
”Kanske hade vårt hot om vite en viss verkan”, skriver Charlotte Olsson i ett mejl till Hem & Hyra.

Annons
Läs också Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter” Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.