HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Skidanläggning gick i konkurs – köps nu av bostadsbolag

Ljusnarsberg Skidanläggningen Gillersklack i Ljusnarsberg har sålts för drygt två miljoner kronor på exekutiv auktion. Köpare är bostadsbolaget Hilldex.

Gillersklacks förre ägare, JH Group AB, gick i konkurs i juni förra året. Nu har anläggningen sålts på en exekutiv auktion som Kronofogden höll på uppdrag av konkursförvaltaren Robert Asplund.

I köpet ingår bland annat skidanläggningen, värmestuga, konferensanläggning, bad, restaurang, husvagnscamping med servicebyggnad och 63,2 hektar produktiv skogsmark. Däremot ingår inte lös egendom som snökanoner, skidor med mera. Snöpistmaskiner och skotrar leasades av förre ägaren och ingick aldrig i konkursboet.

Läs ocksåFilipstad och Ljusnarsberg fick högsta höjningen

Hem & Hyra har utan framgång sökt ägaren till Hilldex, men Robert Asplund tror att bolaget har för avsikt att driva anläggningen vidare.

Annons

– Det är vad jag har hört indirekt. Men i vilken omfattning och i vilken inriktning detta kommer att ske vet jag inte, säger han.

Robert Asplund har under ett års tid arbetat med att försöka sälja Gillersklack, men det har gått trögt. Det gjorde att han nöjde sig med Hilldex bud på 2 060 000 kronor trots att hela anläggningen bedömdes ha ett marknadsvärde på sex miljoner kronor.

Läs ocksåDomstol jagar Blötbergets Fastigheter för vite på 50 000

Den exekutiva auktionen hölls den 4 juni då Hilldex betalade en handpenning. Om ingen överklagar och bolaget betalar resten av summan går köpet igenom den 4 juli.

Annons

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Hilldex som tillsammans med Blötbergets Fastigheter AB äger ett antal hyreshus i byn Blötberget nära Ludvika. Fastigheterna är i dåligt skick och bland annat har Ludvika kommun utfärdat flera vitesförelägganden mot bolagen.

Läs också Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.