Jätteråtta satte
skräck i Solnafamilj

39,5 centimeter. Så mycket mätte råttan på bilden som familjen Bengtsson-Korsås fångade i sitt kök i Solna.
25 mars 2014 kl 12:06 Text: Conny Pettersson

Katten Enok började uppträda märkligt och vaktade vid diskmaskinen. Kanske fanns det någon liten mus i väggen som fångat hans uppmärksamhet. När soporna skulle tömmas kom förklaringen upphoppandes ur soppåsen. En jättelik råtta hade tagit sig in hos familjen Bengtsson-Korsås, och sprang runt på köksgolvet.

– Vi blev alla livrädda, jag trodde att råttan skulle bita mig i tårna, berättar 13-årige Justus.

– Det var ett monster, det värsta jag sett, säger mamma Signe.

Katten Enok bedömde att han mött sin överman och tog till flykten. Hyresvärden kontaktades och en saneringsfirma kom till familjen och ställde ut råttfällor.
Senare på dagen hördes en fälla smälla igen. När skåpet under diskmaskinen öppnades var dödsanordningen borta. Kraften i fällan var inte nog för att omedelbart ta det jättelika monstret av daga utan råttan sprang runt med fällan runt halsen. Till sist förlorade den dock kampen mot fällan. Pappa Erik hittade så småningom den numera döda bjässen som satt familjen i skräck.

Det visade sig att det ofrivilliga husdjuret mätte hela 39,5 centimeter från nos till svansens början. Förmodligen hade den tagit sig in till familjen, som bor på första våningen, genom att en pinne ställts in i ett ventilationsrör. Pinnen, som antagligen råttan kunnat klättra på, är numera borttagen. Händelsen inträffade för ungefär en månad sedan. Efter det har familjen klarat sig utan liknande ovälkomna besök.

Läs även: Dagen då The Sun ringde till bondsonen från Öskebohyttan

Conny Pettersson
Reporter
08-519 103 31
Ämnen:
Publicerad: 25 mars 2014 kl 12:06 Uppdaterad: 7 oktober 2014 kl 14:15
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.