HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Äldre kulturhus kan ge högre hyra

Ystad Ystadbostäder vill höja hyrorna med 3,5 procent från och med årsskiftet. Kulturhistoriskt värdefulla fastigheter är ett argument för höjningen.

I år höjdes hyrorna för hyresgästerna hos Ystadbostäder med 2,8 procent. Nu vill fastighetsägaren höja med ytterligare 3,5 procent. Ystadbostäder hänvisar till att underhållet är dyrt för äldre och kulturhistoriskt värdefulla hus i centrum. Hyresgästföreningen, å sin sida, menar att det inte ska behöva drabba Ystadbostäders hyresgäster utan i så fall borde bekostas av kommunen.

– Om kommunen minskar sitt krav på avkastning för Ystadbostäder blir det mer pengar över att göra dessa renoveringar utan en kraftig hyreshöjning, säger Petter Ek, förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande. 

Annons
Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.
Annons
Läs också Hon tvingades skilja sig för att få lägenheten Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Svedalahem kräver höjda hyror nästa år Vägledning för rimligare hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.