Annons

Balkongklättrande kvinna i Uddevalla måste flytta

Uddevalla Kvinnan klättrade över grannens balkong för att nå sin egen. Då var måttet rågat för grannarna, efter år av störningar. Nu har hyresnämnden tagit beslutet att hon måste flytta för att grannarna ska få lugn och ro.
Foto: Karin Gistedt
Den 31-åriga kvinnan anses ha stört sina grannar i Uddevalla så till den grad att hon nu måste flytta. Men hon har överklagat hyresnämndens beslut.

Flera grannar i hyreshuset i centrala Uddevalla har berättat om hur husfriden störts sedan den unga kvinnan flyttat in. Det handlar om allt från tunga steg och väsen från lägenheten, till att hennes vänner stört och bråkat. Rapporterna till hyresvärden vittnar om slagsmål, gap och skrik både i lägenheten och i trappuppgången.

Det har varit flera inbrott i huset och både porten och dörrar har brutits upp. Bland annat har den 31-åriga kvinnans dörr brutits upp, men hon har inte anmält det till hyresvärden. Lås har saboterats och boende i huset som Hem & Hyra har talat med menar att kvinnan och hennes gäster uppträtt drogpåverkade. Grannar vittnar om rädsla och oro för att stöta på drogpåverkade personer i trappuppgången.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Eftersom låset saboterats har det inte gått att låsa, säger en granne. Vem som helst kan komma in.

När en av de boende i huset stoppade kvinnan när hon klättrade över dennes balkong för att ta sig till sin egen, då tyckte hen att det fick vara nog. 31-åringens försvar var att hon låst sig ute och att både hon och hennes vänner brukade ta den vägen för att nå den egna lägenheten.

Annons

I flera noteringar till hyresvärden vittnar hyresgäster i huset hur de känner sig otrygga, hur friden störs dygnet runt. En granne har noterat dag för dag, klockslag för klockslag om hur störningarna pågått. Polisen har också kallats till hyreshuset vid ett flertal tillfällen, bland annat då droger hittats i utrymmen som har anknytning till 31-åringen.

Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.

Kvinnan har vid flera tillfällen fått störningsanmärkningar från hyresvärden med anmodan om att hon måste ändra sitt beteende och se till att hennes gäster inte stör. Breven har skickats rekommenderade med mottagarbevis.

Hyresvärden har nu vänt sig till hyresnämnden för att få henne att flytta. Värden motiverar det med alla störningar och det har dessutom visat sig att hon inte är skriven på adressen i centrala Uddevalla.

Annons

Hyresnämnden gav värden rätt att vräka den 31-åriga kvinnan, men hon har överklagat beslutet. Hon kom inte till förhandlingen i hyresnämnden och hennes försvar är att hon inte stört någon, att hon är oskyldig till anklagelserna.

Läs ocksåKvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt"
Läs också Amfetamin i frysen och tablettförråd i sängbordet - polisens råd till hyresvärdar Nominerade för femte året i rad: Hem & Hyra kan vinna guldspade för granskning av socialtjänsten Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.