HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bolag byter bostäder med varandra

Göteborg Ett 60-tal hus i Göteborg kommer att byta ägare när de kommunala bolagen möblerar om i sina bestånd. Syftet är att få mer sammanhållna förvaltningsområden.

Bytet är planerat att genomföras den 1 april 2016, och sammanlagt berörs omkring 3 000 lägenheter i olika delar av Göteborg.

Familjebostäder, Poseidon och Bostadsbolaget byter sinsemellan för att på så sätt spara pengar.

Läs ocksåNya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörsVar fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

– Har ett bolag ett eller två hus som ligger granne med ett systerbolags större bestånd är det bättre att låta dem gå upp i det. Det ger en effektivare förvaltning och bättre använda resurser, säger Ulrika Stensson, kommunikations- och utvecklingschef för Framtiden-koncernen, där alla bolagen ingår.

Konkret handlar det om att slippa ha dubbla organisationer och spara in på restider.

– Det kan vara ganska långa avstånd man får åka för att sköta om enstaka fastigheter ibland. Men inga anställda ska sluta, det ska bara bli effektivare arbete, säger Ulrika Stensson.

Läs ocksåKonsulter på dubbla stolar när hyresrätter ombildas i Göteborg

Inte heller ska storleken på de respektive bolagens bestånd ändras i någon högre grad. Var och en får igen ungefär lika många lägenheter som man ger ifrån sig.

Alla hyresgäster i de berörda husen får information på posten idag, torsdag, eller senast under fredagen.

Läs också Planen för billig renovering havererade vid första försöket Planerade ombildningen splittrar de boende: "Lägg korten på bordet. Varför ska ni sälja?" Hyresgäster kluvna till omtvistad ombildning i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.