HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bolag får hösten på sig åtgärda brister

Malmköping Wonna I de Jong Fastigheter kritiserades för att inte åtgärda brister i lägenheterna tillräckligt snabbt. Nu har bolaget hösten på sig att fixa problemen.
Foto: Monika Steczkó
Wonna I de Jong Fastigheter har åtagit sig att åtgärda bristerna i lägenheterna i Malmköping under hösten.

I våras knackade Hyresgästföreningen dörr i Wonna I de Jong Fastigheters lägenhetsbestånd i Malmköping. Det visade sig att många hyresgäster tycker att det tar väldigt lång tid för bolagets representanter att åtgärda sådant som behövde fixas i lägenheterna.

Hyresgästföreningen krävde att bolaget skulle lämna in en plan på hur bristerna ska åtgärdas, senast den 30 juni. Om så inte skedde hotade hyresgästföreningen med att driva ärendet vidare till hyresnämnden.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Wonna I de Jong Fastigheter lämnade in åtgärdsplanen i tid och har nu hösten på sig att åtgärda bristerna. Enligt Andreas Berglund på Hyresgästföreningen i Region Mitt handlar det till största delen om underhåll inne i lägenheterna, som byte av tapeter, golvslipning och att åtgärda droppande kranar.

Annons

– Nu är det upp till hyresgästerna att höra av sig om inte hyresvärden följer åtgärdsplanen. Våren 2014 kommer vi att ha ett uppföljningsmöte och se hur det har gått, säger Andreas Berglund.

 

Annons
Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Läs också
http://www.hemhyra.se/sodermanland/hyresvarden-ar-omojlig-att-fa-tag-pa

Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.