Annons

Bolag får hösten på sig åtgärda brister

Malmköping Wonna I de Jong Fastigheter kritiserades för att inte åtgärda brister i lägenheterna tillräckligt snabbt. Nu har bolaget hösten på sig att fixa problemen.
Foto: Monika Steczkó
Wonna I de Jong Fastigheter har åtagit sig att åtgärda bristerna i lägenheterna i Malmköping under hösten.

I våras knackade Hyresgästföreningen dörr i Wonna I de Jong Fastigheters lägenhetsbestånd i Malmköping. Det visade sig att många hyresgäster tycker att det tar väldigt lång tid för bolagets representanter att åtgärda sådant som behövde fixas i lägenheterna.

Hyresgästföreningen krävde att bolaget skulle lämna in en plan på hur bristerna ska åtgärdas, senast den 30 juni. Om så inte skedde hotade hyresgästföreningen med att driva ärendet vidare till hyresnämnden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Wonna I de Jong Fastigheter lämnade in åtgärdsplanen i tid och har nu hösten på sig att åtgärda bristerna. Enligt Andreas Berglund på Hyresgästföreningen i Region Mitt handlar det till största delen om underhåll inne i lägenheterna, som byte av tapeter, golvslipning och att åtgärda droppande kranar.

Annons

– Nu är det upp till hyresgästerna att höra av sig om inte hyresvärden följer åtgärdsplanen. Våren 2014 kommer vi att ha ett uppföljningsmöte och se hur det har gått, säger Andreas Berglund.

 

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Läs också
http://www.hemhyra.se/sodermanland/hyresvarden-ar-omojlig-att-fa-tag-pa

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.