Annons

Boxholmshus lockar med studentrabatt

Boxholm ​Genom att erbjuda studenter rabatt försöker Boxholmshus underlätta för dem att hitta en bostad de har råd med, samtidigt som man fyller bolagets tomma lägenheter.

​Studentrabatten infördes för några år sedan och antalet som utnyttjar den varierar.

– Just nu har vi knappt tio hyresgäster med studentrabatt, säger Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Rabatten innebär att man får 25 procents avdrag på hyran under studietiden. Erbjudandet gäller bara vissa, mindre, lägenheter som ligger nära pendeltågsstationen. Därifrån tar det 30 minuter med tåg till Linköping.

En etta på 38 kvadratmeter på Storgatan i Boxholm kostar, med rabatt, 1 832 kronor i månaden. Det motsvarar drygt 570 kronor per kvadratmeter och år, mindre än hälften av vad en genomsnittlig studentlägenhet i Linköping kostar per kvadratmeter.

Annons

Dessutom kan studenter skrivna i Boxholm ansöka om ett stipendium på närmare 14 000 kronor per läsår.

Läs ocksåHär håller solceller nere hyrorna

Boxholmshus har en del tomma lägenheter och satsningen på studenter är en av åtgärderna för att försöka komma till rätta med problemet. Det är bättre att få in 75 procent av hyran än ingen hyra alls, resonerar bolaget.

– Och så hoppas vi förstås att de ska tycka så mycket om Boxholm att de bor kvar även efter studierna, säger Fredrik Noaksson.

Annons

Flera andra hyresvärdar i mindre kommuner i länet har också studentrabatt, som till exempel Åtvidabergs bostads AB och Fogelvik Estate i Valdemarsvik.

Läs ocksåCorona försenar nya lägenheter

Läs mer om studenthyror här:
Studentboendet billigast i Linköping

Läs också Fler vill bo i nybyggt i Boxholm Nya lägenheter byggs i Boxholm - trots bidragsstrul Tillstånd krävs efter p-problem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.