HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Byggstart för Brigaden

Falun Det var många glada miner när de symboliska första spadtagen togs för Kopparstadens nya lägenheter. Det ska bli 89 smålägenheter på regementsområdet.
Kommunalrådet Jonny Gahnshag, Kopparstadens styrelseordförande Kim Söderström, Byggarnas vd Mikael Lusth och Frida Lacis och Ingrid Forssell på Kopparstaden gräver glatt för fotografernas skull vid byggstarten för det nya kvarteret Brigaden. Foto: LENA MATTSSON

Faluns kommunalråd Jonny Gahnshag log i kapp med Kopparstadens styrelseordförande Kim Söderström när de första spadtagen togs för det nya bygget som fått namnet Brigaden. Och Byggarnas vd Mikael Lusth och projektledaren för bygget, Ingrid Forssell på Kopparstaden, var eniga om att nu sker byggstarten för något så ovanligt som billiga nyproducerade lägenheter som byggs av lokala företag.

Sammanlagt blir det 89 lägenheter, de allra flesta ettor tänkta för studenter. Hyran kommer att bli 4 500 kronor, vilket alltså är att betrakta som billigt.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Byggarna i Falun är entreprenör och anlitar så långt det går lokala underleverantörer. Inflyttningen är planerad till april 2015.

Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.