Annons

Byggstart för fler Skövdebostäder

Skövde I dag tar bostadsminister Stefan Attefall (KD) första spadtaget till det som ska bli ett nytt bostadsområde i Käpplunda park i Skövde. Bakom byggnationen står Skövdebostäder.
– Det är mycket glädjande att vi nu kommer i gång. Det råder för närvarande en stor efterfrågan på lägenheter i attraktiva områden och projektet är viktigt för Skövdes fortsätta utveckling, säger Skövdebostäders vd Dan Sandén i ett pressmeddelande.
Kommunala Skövdebostäder fortsätter sin satsning på att bygga nytt i attraktiva lägen. Husen ritade av arkitektfirman ABAKO väntas stå klara under våren 2012. Hela området beräknas vara färdigbyggt hösten 2013.
Det blir 206 lägenheter i tolv huskroppar från två till åtta våningar med väl tilltagna terrasser och balkonger.
Lägenheterna är fördelade på tvåor, treor, fyror och femmor. Hyran beräknas kosta 6 600 kronor för den minsta lägenheten och 10 700 kronor för den största femman på 101,5 kvadrat.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.