Annons

Byggstart i augusti för 150 smålägenheter

Skövde Grannarnas protester hade ingen verkan. I augusti sätter Skövdebostäder spaden i marken för de 150 nya lägenheterna som ska byggas i området Ekedal på Östermalm i Skövde.
Foto: Skövdebostäder
En överklagan från de blivande grannarna försenade bygget med några månader. Men i augusti blir det byggstart för de 150 nya lägenheterna på Ekedal i Skövde.

Tanken var att bygget skulle starta redan under våren som gått. Men grannarnas protester satte käppar i hjulet. De överklagade detaljplanen till Länsstyrelsen. Som skäl angavs att de nya husen skulle skugga deras altaner, att insynen skulle öka samt att den moderna arkitekturen inte skulle passa med deras fastigheter från tjugotalet. 

Deras överklagan fick dock inget gehör och nu har bygglovet vunnit laga kraft. 

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Skövde behöver fler lägenheter och efterfrågan på mindre och billiga lägenheter är stor. Det känns därför väldigt bra att vi kan starta bygget på Ekedal. Enligt planeringen kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in i slutet av 2017 och området att vara helt färdigställt till sommaren 2018, säger Rikard Ingren, byggprojektledare på Skövdebostäder.

Merparten av lägenheterna kommer att vara ettor och tvåor. Enligt Skövdebostäder har man som ambition pressa ner hyresnivån så att boendet kan passa även för en ensamstående hyresgäst. Det centrala läget med närhet till både kollektivtrafik och högskola gör att man tror att unga hyresgäster kommer att flytta in. 

Annons

– Det här är ett mycket bra läge och lägenhetstyper som vi tror kommer att tilltala ungdomar, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Läs ocksåOmbildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"Anders Forsberg som är aktiv i Hyresgästföreningen har alltid tagit strid mot ombildningar. Nu har han själv köpt loss sin hyresrätt från allmännyttan i Skövde. "Inget vi efterfrågat", säger han.

Ett annat mål är att husen ska ha en så låg energiförbrukning som möjligt med passivhusteknik och solceller på taken.

Området Ekedal gränsar till Boulognerskogen där den populära badsjön Boulogner är belägen. De överklagande grannarna konstaterade att flera parkeringsplatser kommer att försvinna i samband med nybygget. Grannarna har uttryckt oro för att under sommaren kan bli parkeringskaos i området, då badgäster inte hittar någonstans att ställa bilen. 

Annons
Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagas Frågan till hyresgästerna i Skövde: Vill ni köpa loss era lägenheter? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.