HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

De vill bygga ett nytt kulturhus

Borlänge Föreningarnas hus i Tjärna Ängar kommer om några år att vara lägenheter igen. Därför startas redan nu en ny förening som ska se till att det byggs ett nytt kulturhus i området.
Deltagare i interimsstyrelsen för ett nytt kulturhus i västra Borlänge är Per Morelius, Maslah Omar, Tommy Kieksi, Said Siyaad, Abas Ahmed Omar och Marina Forslund.

Hyresgästföreningen i Borlänge har tillsammans med ett tiotal andra föreningar i kommunen bildat en Folketshusförening som ska bygga ett kulturhus på Tjärna Ängar.

– Vi har över femtio olika föreningar i området och intresset är stort för att få till möteslokaler och en välfungerande samlings- och festlokal, säger Tommy Kieksi, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Läs också"Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrningAirbnb och pengar.

När det blev bestämt att det gamla föreningshuset på Tjärna Ängar ska bli lägenheter igen uppstod idén att starta en Folkethusförening och se till att det byggs ett nytt kulturhus. Medlemmar från ett tiotal föreningar, bland andra Hyresgästföreningen, Unga örnar och Somaliska kultur- och utvecklingsföreningen, har varit med och dragit igång den nya föreningen.

Föreningen diskuterar nu med Tunabyggen och kommunen om bland annat lämplig placering för det nya huset. Och tanken är att inte bara Tjärna Ängar utan hela västra Borlänge med bland annat Bullermyren, Jakobsgårdarna, Paradiset, Övre Tjärna och Nygårdsstaden ska kunna använda lokalerna i det nya kulturhuset som beräknas vara klart inom ett par år.


Läs också Vd:n dubbelt överraskad: Saknade tillstånd för kameror – som inte var på plats Bostadsbrist ger fusk med studentlyor – förfalskat intyg ledde till polisanmälan Cirkus satte färg på miljonprogramsområdet - nu får renoveringen pris Tunabyggen anställer forskare - ska bli bättre på att samarbeta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.