HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Deras bostadsområde finns på Facebook

Linköping Facebook är ett utmärkt sätt sprida information om vad som är på gång i området. Det tycker hyresgäster i Skattegården, som har startat en grupp i nätverket.

– Det är alltid någon i familjen som har Facebook och som kan förmedla till dem andra. Därför tycker vi att det är ett bra sätt att berätta vad som händer.

Det säger Esmeralda Rojas, en av tre hyresgäster som arbetar mest med Facebook-sidan, som har fått namnet Skattegårdsnytt.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

Där lägger de ut bilder från aktiviteter och talar om när olika evenemang hålls. Det finns också möjlighet att kommentera.

– Först hade vi låst den funktionen, men det kändes tråkigt, så nu kan man kommentera, säger Esmeralda Rojas.

Annons

Hittills har det fungerat bra.

Läs ocksåDe kämpar i motvind för att bli fler

– Det har inte varit något missbruk hittills i alla fall. Inga rasistiska kommentarer eller något sådant dumt.

Hittills har drygt 130 Facebook-medlemmar tryckt på gilla-knappen, vilket betyder att de kan läsa inläggen från Skattegårdsnytt på sina egna sidor.

Annons

– Det är vi ganska nöjda med, med tanke på att det inte var så länge sedan vi startade, säger Evin Hosein, som också arbetar med Skattegårdsnytt.

Läs ocksåOmråden kan strykas från lista

Facebookgruppen är en del i projektet Framtidens Ullevi, som hyresvärden Stångåstaden och Hyresgästföreningen driver tillsammans i Skattegården, som ligger i stadsdelen Skäggetorp i Linköping.

Läs också 25 000 steg för ett tryggare Ryd Allt färre brott i utsatta områden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.