HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Det är synd att de inte vill göra det i vår regi”

Boxholm – Jag ser ingenting negativt i att ett gäng hyresgäster fixar fritidsaktiviteter men det är synd att de inte vill göra det i vår regi.

Så kommenterar Hyresgästföreningens regionordförande Björn Johansson förändringen i Boxholm, där en ny förening tagit över en del av det arbete som tidigare utfördes i Hyresgästföreningens regi.

Han betonar att fritidsverksamhet inte är Hyresgästföreningens främsta uppgift, men att sådana aktiviteter brukar vara bra tillfällen för att prata om boinflytande med hyresgäster och skapa gemenskap.

Annons
Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Han berättar också att man arbetar med att se över hur den administrativa bördan kan lättas för framför allt lokala hyresgästföreningar.

Det är fortfarande Hyresgästföreningen som förhandlar hyran med Boxholmshus och man fortsätter också samarbetet kring boinflytande.

Annons
Läs också Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.