Annons

Eksta vill höja hyrorna i Kungsbacka

Kungsbacka Hyresgästföreningen kräver frysta hyror, men kommunala Eksta vill höja 1,44 procent. Att inflationen är noll hindrar inte att personalkostnaderna ökar, enligt Eksta.

Hyresgästföreningen kräver frysta hyror och hänvisar till det extremt gynnsamma ekonomiska läget, med rekordlåga räntor och obefintlig inflation.

Ekstas vd Christer Kilersjö medger att ränteläget är mycket gynnsamt. Det är ett skäl till att bolaget i år yrkar på en lägre höjning än i fjol. Även de låga energikostnaderna är bra för Eksta och andra fastighetsägare. Men han går inte med på att fastighetsbolagen gynnas av låg eller negativ inflation.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det är inte relevant för oss, vi drar ingen nytta av det. Våra största kostnadsökningar är kopplade till löner och de stiger ändå, säger Christer Kilersjö.

Att frysa hyrorna helt är därför inte ett alternativ, anser Kilersjö.

Annons

– Nej, det är det inte. Nu går vi in i en förhandling och det vi kan diskutera är främst underhållet. Vi vill ha kvar det på samma nivå som tidigare, men det är egentligen främst det som vi har att bolla med, säger Christer Kilersjö.

Läs ocksåSå fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det”En äldre, kortklippt kvinna som står i ett rum med flera gröna krukväxter och prydnadssaker, bland annat en tomte. I bakgrunden en katt.

I fjol yrkade Eksta att få höja hyrorna 2,7 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen slutade det med en höjning på 0,9 procent.

LÄS MER:

Annons

Hur mycket vill din värd höja hyran? Se Hem & Hyras uppdaterade lista över hyreskraven i Halland.

Läs ocksåHöjda hyror hos Eksta i Kungsbacka

Här hittar du en lista över hyresuppgörelser som redan är klara i Halland för 2016.

Läs också Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Krävs på 10 år gammal hyra – därför kan hyresgästen tvingas betala Ombildning till bostadsrätter blir inte av - HFAB säljer 175 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.