Annons

Få har engagerat sig – trots miljonsatning

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Målet var att få 100 nya medlemmar att engagera sig. Men när halva tiden gått för Hyresgästföreningens satsning så har bara 15 personer tagit nya uppdrag.

Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg vill få fler medlemmar att bli engagerade. I början av förra året anställdes fyra projektarbetare för att under två år locka fram mer aktivt engagemang. Målet med satsningen var att under två år få 200 personer att ta sig an ett uppdrag i föreningen. Halvvägs in visar det sig att det målet är långt borta. Bara 15 personer hade i slutet av förra året valt att bli aktiva. Men Tommy Hallenberg, chef för lokal utveckling och ansvarig för projektet, är nöjd ändå.

– Vi har många mål med det här projektet. Vi har inte hållit den takten som jag räknade med när det gäller att få fler aktiva. Men vi har verkligen lyckats när det gäller andra aspekter. Genom att synas ute och möta medlemmar har vi lyckats höja hyresgästföreningens anseende och stärka känslan av nytta i medlemskapet.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Så ni ser det inte som ett misslyckande?

– Nej, vi är väldigt nöjda med projektet. Det här med att vara mer synliga ute i bostadsområden är viktigt och också vad
som föreslås i hyresgästföreningens framtidsarbete.

Annons

Men hur ska ni göra för att locka fler att bli aktiva?

Läs ocksåHyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda"Hyresgästföreningen säljer Solgården som använts för kollo för barn i utsatta områden. "Det vore fantastiskt om någon drev det vidare i samma anda", säger regionchef Peter Laang.

– Det finns inte ett svar på den frågan. Men jag tror att det är viktigt att vara inkluderande, att se till att alla känner sig välkomna. Vi kommer jobba på ungefär samma sätt som tidigare, men skruva lite på det. Bland annat ska vi titta på formerna för våra möten.

Var ni naiva när ni satte målet på 200 nya aktiva medlemmar?

– Det var jag som satte den siffran. Det är svårt att göra en riktig gissning.

Annons
Läs ocksåLägger ner kollo för utsatta barn: "Inte ekonomiskt försvarbart att driva Solgården"Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg avvecklar sin verksamhet på Solgården. "Inte ekonomiskt försvarbart", säger regionordförande Agnetha Andersson.

Nu, med ett år av projektet bakom dig, hur många tror du nu kommer engagera sig totalt?

– 75 skulle jag tro är en rimlig gissning.

Läs också Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg Derehag slutar som ordförande: "Angreppen på Facebook tog hårt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.