Annons

Färre lägenheter lediga i Dalarna

Dalarna ​237 lägenheter är hyreslediga hos de kommunala hyresvärdarna i Dalarnas län. Det är nästan 100 färre än när Hem & Hyra undersökte bolagens hemsidor i våras.

​Trenden med att det är svårt att hyra lägenhet i Siljanskommunerna håller i sig. 31 lägenheter är lediga i Malung, Orsa och Rättvik tillsammans. Leksand och Älvdalen har inte en enda ledig lägenhet på sina hemsidor.

Falun och Borlänge har bara hälften så många lediga lägenheter som i våras och båda kommunerna har stora byggplaner men det dröjer flera år innan de nya lägenheterna är färdiga.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I Västerdalarna har antalet lediga lägenheter halverats sedan i våras. Då hade Vansbro och Malung tillsammans 84 hyreslediga lägenheter. I dag har de hälften så många, 43.

Hem & Hyras undersökning gäller hyreslediga lägenheter. Lägenheter som står tomma på grund av att fastigheter ska rivas eller renoveras finns inte med.

Annons
Fakta: Lediga lägenheter

Ludvika                                  48Falun                                      30Vansbro                                 30Hedemora                             25Borlänge                                23Säter                                       21Malung                                   13Rättvik                                    11Orsa                                       10Mora                                       10Avesta                                       7Gagnef                                     5Smedjebacken                       4

Leksand och Älvdalen lämnar inga uppgifter på sina hemsidor.

Läs också Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem Fagersta startar kommunalt bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.