HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förväntansfullt i Bunkern

Mora I lördags invigdes Bunkern på Rödmyren i Mora. I det före detta skyddsrummet väntar spel, bio, pingis- och biljardbord på områdets unga.

Det var ovanligt många vuxna på plats när Bunkern invigdes men de kommer i fortsättningen att bli en ovanligare syn.

– Det här ska vara barnens och ungdomarnas fritidsgård. De vuxna som behöver en lokal får hyra i Bystugan, berättar Sten Häljeskog, en av de medlemmar som jobbat för att ställa lokalen i ordning.

Läs ocksåElpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari"Inger slipper kallhyra

Under två månader har renoveringsarbetena hållit på. Jimmy Olsson har lagt många timmar i lokalen och visar biorummet med mjuka sittplatser och mycket biokänsla:

– Ett av problemen har varit att det är betong överallt här nere men jag tror att det ska fungera med tyger att dra för så att ungdomarna kan göra flera saker samtidigt.

Utanför biorummet står en soffa tänkt för teve- och dataspel och i rummets andra ände finns biljard- och pingisbord och plats för andra spel. 

Läs ocksåDu betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"

Det kommunala bostadsföretaget Morastrand står för hyran och medel till verksamheten och lokala företag har sponsrat renovering men själva driften av Bunkern får medlemmarna och de boende sköta på ideell basis. Målet är att minst två vuxna ska finnas på plats när det är öppet.

Förutom olika spel ska det finnas servering och ett par gånger om året är det planerat att det blir disko och då sköter antagligen Johan Ohlsson musiken.

Till en början håller Bunkern öppet på torsdagar för de yngre barnen och på lördagar för sjundeklassare och äldre. Men förhoppningen är att snart kunna hålla öppet även på fredagar.

Läs ocksåSandvikenhus med i ny ungdomssatsning
Läs också 700 såg spöken i Källtorpskolan Tynnered samlar kraft

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.