HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sandvikenhus med i ny ungdomssatsning

Sandviken Sandvikenhus har skrivit samarbetsavtal med stiftelsen Rapatac. Förutom ekonomiskt stöd ska bostadsföretaget bland annat erbjuda sommarjobb till ungdomar som deltar i Rapatacs verksamhet.
Vd:n Stefan Lundqvist tror att samarbetet med Rapatac kommer att gynna Sandvikenhus hyresgäster.

Rapatac har med Fryshuset som förebild byggt upp en stor ungdomsverksamhet i Gävle med aktivitetscenter och föreningar.

Nu förbereder stiftelsen också en etablering i Sandviken. I september öppnas ett aktivitetshus på Hyttgatan mitt i centrum.

Läs ocksåBostaden i projekt mot ensamhet

På sin hemsida beskriver Rapatac aktivitetshuset som en ny mötesplats med fysiska och sociala aktiviteter samt verksamhet inom kultur, media, teknik, miljö med mera.

Målet är att alla barn och ungdomar som deltar i verksamheten ska uppleva att deras skolarbete underlättas och att de känner sig delaktiga i samhällsgemenskapen.

Aktivitetshuset kommer att fungera som bas och central mötesplats, men Rapatac kommer även att jobba ute i bostadsområden med aktiviteter och trygghetsskapande åtgärder.

Läs ocksåSkönt sommarhäng i Luleå

Kommunägda bostadsbolaget Sandvikenhus ska samarbeta med stiftelsen enligt ett avtal som offentliggjordes på tisdagsförmiddagen.

– Att stötta ungdomar och erbjuda dem en meningsfull fritid och stöd till framtida sysselsättning är en viktig fråga för Sandviken. I det arbetet vill vi medverka genom att aktivt bidra till Rapatac verksamhet. Vi tror på att de kommer att förbättra för våra ungdomar och våra hyresgäster, säger vd:n Stefan Lundqvist i ett uttalande.

Sandvikenhus ekonomiska stöd till Rapatac uppgår till 100 000 kronor per år under den tvååriga avtalstiden. Utöver det ska bostadsföretaget bland annat erbjuda sommarjobb till ungdomar som deltar i Rapatacs verksamhet och utbildningsinsatser.

Läs ocksåHeimstaden fortsätter växa i Gästrikland

Enligt avtalet ska samarbetet gynna Rapatacs verksamhet, Sandviken som stad, Sandvikenhus hyresgäster och de stadsdelar där Sandvikenhus hyresgäster bor.

Samarbetet ska också bidra till barns och ungas sociala utveckling och öka deras kunskap om samhället.

– Det gläder oss att Sandvikenhus vill bidra till Rapatac. Inte bara genom ekonomisk stöttning, utan framför allt genom deras vilja och engagemang att aktivt medverka till en bra verksamhet, säger Moussa N’Diaye, ansvarig för Rapatacstiftelsen.

Läs också Stal övervakningskameran – sedan fotade tjuvarna sig själva Huskurage sprider sig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.