Annons

Frågor och besiktning i Blötberget

Ludvika Tjänstemän från Hyresgästföreningen har tillsammans med förtroendevalda träffat hyresgästerna i Blötberget. Det finns brister i flera lägenheter och det pågår en utredning om otillåtna hyreshöjningar.
Foto: Lena Mattsson
Hyresgästföreningen har haft ögonen på fastigheterna i Blötberget i flera år. 2014 ansökte man om tvångsförvaltning men hyresnämnden sade nej till det. (Arkivbild.)

Trasiga stuprör och fasader och dåligt skött utemiljö var något av det hyresgästerna i Blötberget ville diskutera med företrädarna för Hyresgästföreningen. Flera av lägenheterna besiktades och man fann brister av olika grad.

– Vi ville med den här lilla aktionen se hur det fungerar i området och om brister åtgärdas. Nu får vi se vilka brister vi ska gå vidare med, säger Frida Johansson Drugge, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Borlänge.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästerna fick också tillfälle att ställa frågor om föreningen och om sina rättigheter som hyresgäster. Det har framkommit att det gjorts otillåtna hyreshöjningar och det ska nu utredas av Hyresgästföreningen.

Annons

Ludvika kommun har i dag ett pågående ärende som gäller mögel och fukt i en lägenhet i Blötberget. Man har också fått rapporter om att utemiljöerna lämnar mycket att önska:

– Vi har fått foton och det ser bedrövligt ut. I morgon kommer två tjänstemän från förvaltningen att åka ut och titta på hur det ser ut nu, berättar Charlotte Olsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Ludvika kommun.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

I november 2014 besökte hyresnämnden fastigheterna i Blötberget tillsammans med företrädare för hyresvärden Blötbergets Fastigheter AB och representanter för Hyresgästföreningen. Nämndens beslut blev då att inte sätta fastigheterna under tvångsförvaltning som Hyresgästföreningen ville.

Annons

Då gällde bristerna bland annat för låg temperatur på varmvattnet, skadedjur, element som inte fungerade och mögelskador.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.