Annons

Gagnef i villatoppen

Dalarna Tre av fyra masar och kullor äger sitt boende. Gagnef är den kommun i landet där de flesta kommuninvånarna bor i villa, 85 procent. Det visar statistik från SCB.

Det är faktabanken hurvibor.se som på Hyresgästföreningens uppdrag ställer samman statistik om just hur bland andra folk i Dalarna bor. Och Dalfolket sticker ut vad gäller att äga sitt boende, bara en fjärdedel bor i hyresrätt. 

58 procent bor i eget hus, 13 procent äger en bostadsrätt. Och i Gagnef bor alltså fler än åtta av tio i egen villa, den högsta siffran bland Sveriges kommuner.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

hurvibor skriver vidare att ”åtta av tio barnfamiljer med två vuxna bor i villa i Dalarna. Störst andel är det i familjer med två barn. I de hushåll som har tre eller fler barn ökar andelen boende i hyresrätt, även om villaboendet fortfarande dominerar.”

Annons

Statistiken från SCB visar dock att av de barnfamiljer som bara består av en vuxen bor 44 procent i hyresrätt. De flesta ensamstående mammorna bor i hyresrätt medan sju av tio ensamma pappor äger sitt boende.

Av alla hyresgäster i Dalarna lever 69 procent ensamma, med eller utan barn. Hur inkomsterna skiljer sig mellan hyresgäster och villaägare kan du läsa mer om här.

Annons
Läs ocksåÖverfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare
Läs också Lars går mot strömmen - när andra flyttar bor han kvar Hos Jessica får katterna bestämma stilen Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.