HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gamla Byns vd har entledigats

Avesta Gamla Byns vd Örjan Willemark har entledigats från sin tjänst. Det beslutade styrelsen i bostadsföretaget vid sitt extramöte igår kväll.

Som Hem & Hyra berättat höll styrelsen för Gamla Byn och dess nyvalda ordförande Susanne Berger igår ett extra styrelsemöte med anledning av den polisanmälan som kommunstyrelsen beslutat göra mot vd Örjan Willemark och förre styrelseordföranden Ingemar Gustafsson.

Örjan Willemark var själv med i början av mötet.

Läs ocksåSparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner

– Han ville informera styrelsen om vad som hänt istället för att historien skulle gå via tidningarna. Bland annat berättade han om ytterligare en middag som inte bokförts på rätt sätt och han bad styrelsen om ursäkt, säger Susanne Berger.

På mötet beslutades därefter enhälligt att Örjan Willemark med omedelbar verkan skulle entledigas från sin tjänst som vd för Avestas kommunala bostadsföretag. Oppositionen i styrelsen ville att han skulle få en reprimand och tre månaders löneavdrag medan majoriteten ville gå en annan väg:

– Beslutet blev att det nu finns tre alternativ för Örjan Willemarks del; han kan säga upp sig själv, bli uppsagd eller så avskedas han om de fel han gjort anses tillräckligt graverande, säger Susanne Berger.

Läs ocksåBesked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Örjan Willemarks fackliga ombud kommer att förhandla med kommunens personalavdelning om vilket alternativ som kan bli aktuellt. Säger han upp sig själv har han tre månaders uppsägningslön. Sägs han upp har han rätt till en årslön och kan få ytterligare en årslön i avgångsvederlag.

– Jag pratade med Örjan Willemark efter mötet och vi är överens om att förhandlingarna ska komma i gång så fort det går. Uppsägningslön och avgångsvederlag finns inskrivet i hans anställningskontrakt så det är det vi har att rätta oss efter, säger Susanne Berger.

Styrelsen beslöt också att göra ytterligare en polisanmälan som rör den middag Örjan Willemark berättade om på mötet. 2011 åt han och dåvarande styrelseordföranden en middag i Göteborg på Gamla Byns bekostnad. I redovisningen skrevs personer som inte var med vid tillfället ändå upp på notan.

Läs ocksåÄngelholmshem utreds för ekobrott

23 oktober har Gamla Byn ett ordinarie styrelsemöte och då kommer ärendet upp igen. Man ska också diskutera rekryteringsprocessen för att anställa en ny vd. Gamla Byns ekonomichef Örjan Bengs är fram till det mötet tillförordnad vd.

Hem & Hyra har inte kunnat nå Örjan Willemark för en kommentar.

Läs också Hyresgästerna får betala för dålig sophantering - hyrorna höjs Husen i Krylbo: Förra ägarna har gått under jorden – svek löfte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.