Annons

Hallå där, Anders Eklund…

Leksand ...som utsetts till ny vd för Leksandsbostäder som ersättare för blivande pensionären Elisabet Nises-Look.
Anders Eklund. (Arkivfoto)

Är det rötterna som suger dig tillbaka till Siljansbygden?

– Ja, det kan man säga. Själv är jag uppväxt i Stockholm. Men jag har mamma och hela släkten i Rättvik och tillbringar i dag min lediga tid däruppe i egna stugan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur blir det att gå från att vara projektchef för Stockholms skolfastighetsbolag Sisab med 29 miljarder i projektportföljen och tillväxthetsen i storstan till att bli chef för ett bostadsföretag i Dalarna?

– Det blir jättejättebra. Jag tror stenhårt på småskalighet och ser fram emot att få en bredare roll och att få vara en del i den fortsatta utvecklingen av Leksand som är en väldigt framåt kommun.

Vad har du att tillföra?

Annons
Läs ocksåGodsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"Tvådelad bild. Ena bilden visar en tvättstuga som är i dåligt skick. På den andra bilden ser man en kruka på en kabeltrumma i förgrunden. Därefter utsikt över en stor gräsmatta och i bakgrunden syns ett vitt hus.

– Jag brinner för att nätverka och samarbeta. Det är min stora styrka. Och i en liten kommun som Leksand måste man hjälpa varandra och låta alla bidra med sin kompetens. Det gäller också att hitta gemensamma lösningar. Rent praktiskt kan det exempelvis handla om att utnyttja skolmatsalen för elever men även äldreomsorg och kanske också föreningslivet på kvällarna.

Du gillar inte stuprör?

– Nej, i stora organisationer blir det lätt att man bara ser till sin egen nisch och missar helheten. Därför ser jag extra mycket fram emot att få börja jobba i Leksand där man samarbetar över gränserna.

Läs ocksåFlera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet

Du kommer inte att sakna storstadspulsen mörka kvällar vid Siljan?

Annons

– Nej, jag åker upp till stugan i Rättvik varje helg för att kunna ägna mig åt skidåkning och andra fritidssysslor som jag gillar. Så jag ser fram emot att flytta dit. Och Stockholm finns ju alltid kvar att besöka.

Som stockholmare håller du på Djurgården i ishockey, eller…?
– Ha, ha. Då hade jag nog inte blivit aktuell för det här jobbet. Nej, jag håller självklart på Leksand och ser fram emot att nu även kunna gå på vardagsmatcherna.

Läs också Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Flyttade in i smutsig källare – nu får familjen tillbaka 183 000 kronor på hyran Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.