Annons

Hallå där, Anders Eklund…

Leksand ...som utsetts till ny vd för Leksandsbostäder som ersättare för blivande pensionären Elisabet Nises-Look.
Anders Eklund. (Arkivfoto)

Är det rötterna som suger dig tillbaka till Siljansbygden?

– Ja, det kan man säga. Själv är jag uppväxt i Stockholm. Men jag har mamma och hela släkten i Rättvik och tillbringar i dag min lediga tid däruppe i egna stugan.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hur blir det att gå från att vara projektchef för Stockholms skolfastighetsbolag Sisab med 29 miljarder i projektportföljen och tillväxthetsen i storstan till att bli chef för ett bostadsföretag i Dalarna?

– Det blir jättejättebra. Jag tror stenhårt på småskalighet och ser fram emot att få en bredare roll och att få vara en del i den fortsatta utvecklingen av Leksand som är en väldigt framåt kommun.

Vad har du att tillföra?

Annons
Läs ocksåFastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad"

– Jag brinner för att nätverka och samarbeta. Det är min stora styrka. Och i en liten kommun som Leksand måste man hjälpa varandra och låta alla bidra med sin kompetens. Det gäller också att hitta gemensamma lösningar. Rent praktiskt kan det exempelvis handla om att utnyttja skolmatsalen för elever men även äldreomsorg och kanske också föreningslivet på kvällarna.

Du gillar inte stuprör?

– Nej, i stora organisationer blir det lätt att man bara ser till sin egen nisch och missar helheten. Därför ser jag extra mycket fram emot att få börja jobba i Leksand där man samarbetar över gränserna.

Läs ocksåBesöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp”

Du kommer inte att sakna storstadspulsen mörka kvällar vid Siljan?

Annons

– Nej, jag åker upp till stugan i Rättvik varje helg för att kunna ägna mig åt skidåkning och andra fritidssysslor som jag gillar. Så jag ser fram emot att flytta dit. Och Stockholm finns ju alltid kvar att besöka.

Som stockholmare håller du på Djurgården i ishockey, eller…?
– Ha, ha. Då hade jag nog inte blivit aktuell för det här jobbet. Nej, jag håller självklart på Leksand och ser fram emot att nu även kunna gå på vardagsmatcherna.

Läs också Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.