Annons

Hela Hedemora blommar

Hedemora Det växer så det knakar i Hedemora. Både i kommunen och i hyresgästernas rabatter. I år anordnas blomstertävlingen för 14:e gången.
, , ,

Pelargoner, lobelior och petunior. Hängväxter, klängväxter och marktäckare. Nytt, nymodigt och traditionellt. I Hedemoras rabatter och balkonglådor finns om inte alls så det mesta.

Gun-Britt Janbjer på Hedemorabostäder fick idén till en blomstertävling för 13 år sedan och har sedan dess samarbetat med Hyresgästföreningen om att varje år utse Hedemorabostäders vackraste gemensamma rabatt och hyresgästernas finaste balkong och uteplats.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det som började i liten skala har bokstavligen växt under åren och startar med en planteringsdag i början av sommaren då hyresgästerna väljer och planterar de växter som de vill ha på sin gård. Sedan kör fastighetsskötarna ut de färdiga blomlådorna. Balkonger och egna uteplatser sköter hyresgästerna själva.

– Det är så klart mest de äldre som odlar, de har ju mera tid, men det vore roligt att få med även yngre hyresgäster, säger Gun-Britt Janbjer som redan har litet nya idéer.

Annons

Flera bostadsföretag har varit i Hedemora och tittat och Vansbro, Borlänge och Malung-Sälen är andra kommuner som startat tävlingar. Hyresgästföreningens Bosse Hedman har hjälpt till även där.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hedemoras hyresgäster har också möjlighet att träffas innan säsongen börjat för att lyssna på föredrag och få nya idéer och det har ordnats flera bussresor till bland annat Uppsala, Örebro, Enköping och Leksand där det finns fina odlingar att inspireras av.

I september koras årets vinnare. Och vinsterna är, så klart, presentkort på växter och blommor.

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.