HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

HGF-ledamot häktad för misstänkt våldtäkt av barn

Stockholm Fängelse på uppemot sex år. Det riskerar en förtroendevald i Hyresgästföreningen som har häktats misstänkt för våldtäkt på barn. Mannen nekar till brott.
Foto: Anders Paulsson
Hyresgästföreningen utesluter den förtroendevalde som sitter häktad för misstänkt våldtäkt av barn.

Mannen som suttit anhållen sedan i söndags morse häktades idag på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt av barn i ett fall. Men Kammaråklagare Sofia Gullbrandsson, som leder förundersökningen, hade velat gå längre och häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt av barn.

– Men tingsrätten tyckte att det fanns sannolika skäl för misstänkt våldtäkt, säger hon.

Läs ocksåHGF-ledamot anhållen för barnpornografibrott

Det har figurerat uppgifter om att han ska ha erkänt, stämmer det?
– Han förnekar våldtäkt av barn men han har erkänt ett annat brott som han trodde att han misstänktes för.

Vilket brott då?
– Det kan jag inte gå in på av utredningstekniska skäl, vi ska utreda det vidare, säger hon.

Det finns uppgifter om att han skulle ha riggat en kamera vid sängen och att det funnits filmer och bilder.Vad kan du säga om bevisen som hittats vid husrannsakan?
– Jag kan inte säga så mycket om det. Men det jag kan säga är att det i alla fall finns så mycket bevis att tingsrätten ansåg att det fanns skäl att häkta honom.

Läs ocksåHyresgästföreningen om budgeten: Många utsatta i hyresrätt glöms bort

Vad är straffet för våldtäkt av barn?
– Grov våldtäkt av barn är fem- tio år och våldtäkt av barn är två-sex år. Men i nuläget är han misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt av barn, men vi är i inledningen av utredningen och ska utreda vidare och se vad vi kommer fram till, säger hon.

Läs också Jennifer vill se öppnade föreningslokaler: ”Restriktionerna hävs ju överallt” Hyresgäster varnar för misstänkt blufföretag: "Har ringt polisen" Hyresgäster lämnade över närmare 800 namn mot miljonutdelning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.