Annons

Hiphop-bussen ska hjälpa unga att tro på sig själva och framtiden

Nyheter Backade av en legendarisk hiphop-duo och en mobil studio ska landets ungdomar i sommar få testa att bli musikartister. Hiphop-bussen vill visa att drömmar kan bli till sanning och vara ett verktyg för unga att göra sin röst hörd. Kolla när bussen stannar hos dig!
Foto: ABF/Folkets hus och parker
Bröderna Salla Salazar och Masse Salazar leder projektet, som ska visa ungdomar att man kan förverkliga sina drömmar.

Ingen som var vid liv under 90-talet kan ha undgått den minst sagt frispråkiga musikgruppen Latin Kings, som utan att linda in orden beskrev hur det var att växa upp i den hårda ändan av Sveriges miljonprogramsområden.

Nu vill en av grundarna till bandet hjälpa dagens unga att höja rösten. Tillsammans med sin bror, hiphop-producenten Masse Salazar, turnerar den forne Latin Kings-medlemmen Salla Salazar runt i Sommarsverige för att låta ungdomar bli stjärnor för en dag.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Med hjälp av en mobil studio och workshoppar ska ungdomar få testa att skriva texter, producera beats och därefter framföra sina verk till publik i bussen. Arbetet leds av de båda musikbröderna samt dj:n Ametist Azordegan.

Annons

Det här är andra året i rad som den svarta dubbeldäckaren rundar landet. Bakom projektet står Hyresgästföreningen, ABF, Folkets hus och skivbolaget Redline Recordings.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Tanken med projektet är att ge unga en möjlighet att reflektera över samhället och förbättra sitt självförtroende.

– Det som utmärker rappen är att man berättar om sin vardag och det man upplever som orättvisor i samhället. Samtidigt är musiken ett universellt språk som binder samman människor. Det gör hiphopen till ett kraftfullt verktyg för att göra sin röst hörd, säger Masse Salazar.

Annons

Turnépremiären går av stapeln i Eskilstuna den 10 augusti.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Fakta: Då stannar bussen nära dig

  • 10/8: Eskilstuna
    Järntorget 2
  • 11/8: Örebro
    Vivallaskolan
  • 12/8: Borlänge 
    Folkets Hus Västra Borlänge
  • 13/8: Gävle
    Cafét Boulognerskogen, Stadsparken
  • 19/8: Stockholm 
    Rinkeby Folkets Hus
  • 21/8: Jönköping
    Birkagårdens Folkets Hus
  • 22/8: Karlskrona
    Panncentralen, Mellanstadens Folkets Hus och Park
  • 2/8: Malmö
    Örtagårdstorget
  • 25/8: Lysekil
    Badhusberget
  • 29/8: Sundsvall
    Bredsands Folkets Hus
  • 30/8: Umeå
    Ersboda Folkets Hus
  • 31/8: Skellefteå
    Folkparken Skellefteå
Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.