Annons

HMK avgör i Sandviken

Sandviken Medlingen om de nya hyrorna i Sandviken misslyckades. Nu får Hyresmarknadskommittén avgöra.

Även i år finns en hel del grus i förhandlingsmaskineriet i Sandviken. Sandvikenhus och Hyresgästföreningen har inte kunnat enas om hyrorna för nästa år.

Sandvikenhus strandade förhandlingarna och i förra veckan begärdes medling. Medlingen misslyckades och nu är det upp till den partssammansatta Hyresmarknadskommittén, HMK, att avgöra utgången.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Att förhandlingen hamnar hos HMK är inte enbart negativt. Nu har vi chansen att lägga fram alla våra argument, säger Mårten Gulin, förhandlingschef i Hyresgästföreningens region Aros-Gävle.

Annons

Sandvikenhus har yrkat på en hyreshöjning på  3,3 procent medan Hyresgästföreningens förhandlare tycker att det räcker med en höjning på mindre än hälften, 1,5 procent.

– Sandvikenhus har ställt ett orimligt hyreskrav som inte motsvarar de faktiska kostnadsökningar som företaget kommer att få, sade förhandlingsledare Owe Hellberg på Hyresgästföreningen i Gävle när förhandlingarna strandades.

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem

Sandvikenhus marknadschef Jenny Glumoff skriver i en mailkommentar att företaget beklagar att ”detta drar ut på tiden, men tyvärr så står vi för närvarande för långt ifrån varandra”.

Annons

Mailet avslutas med konstaterandet att om medlingen misslyckas återstår att gå till hyresnämnden samt att Sandvikenhus ”vill understryka att samtalsklimatet har varit gott under hösten”.

Läs också Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Sveriges största hyresuppgörelse strandar Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.