Annons

Hyran klar i Hedemora

Hedemora Hyresförhandlingarna i Dalarna har gått snabbare än tidigare år och fyra kommunala hyror är redan klara. Hedemorabostäders hyresgäster får en hyreshöjning på 0,55 procent i snitt.

Resultaten av hyresförhandlingarna i Dalarna fortsätter att ramla in i hög takt. Senast ut är Hedemorabostäder som kommit överens med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning på 0,55 procent i snitt.

En majoritet av Hedemorabostäders hyresgäster kommer att få en hyreshöjning på 0,6 procent. Undantaget är området kvarteret Hästen med 94 lägenheter  som till följd av en större stamrenovering som drabbar hyresgästerna inte får någon hyreshöjning alls . 

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Vi har haft en bra dialog tillsammans med Hedemorabostäder och snabbt kunnat enas om en låg hyreshöjning. Det är kul att kunna göra upp på en låg nivå som gynnar hyresgästerna, skriver John Oknelid förhandlare Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är de nya hyrorna också klara i Rättvik, Avesta och Smedjebacken. 

Annons
Fakta: Dalahyror 2017

Rättviks Fastigheter 0,47Gamla Byn 0,5 Bärkehus 0,5Hedemorabostäder 0,55

Genomsnittshöjning i procent.

Läs också Ilska när risig skötsel inte längre sänker hyran: ”Vill inte betala mer när inget funkar” Värden som tröttnade på Fastighetsägarna – "Krav som hyresgästerna inte har råd med" Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.