Annons

Hyran pekas ut som boven

Ydre Trots att Ydrebostäder har rekordfå outhyrda lägenheter står fortfarande var fjärde bostad tom i trygghetsboendet på Industrigatan. Hyran pekas ut som en orsak.

– Jag tror att prislappen spelar roll, säger Birgitta Andersson.

Hon bor i en etta i trygghetsboendet på Industrigatan och uppskattar umgänget med grannarna. Varje vardag ordnas aktiviteter i den gemensamma ljusgården.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men hon önskar att hyran var lägre. En etta kostar drygt 4 600 kronor i månaden och hon tror att hyran är orsaken till att det är här som nästan alla Ydrebostäders tomma lägenheter finns.

Annons

– Visst är hyran hög om man jämför med andra lägenheter i Österbymo. Men det är också en annan standard. När jag har visat treorna så har inte hyrorna varit ett problem. Det är snarare så att man flyttar till trygghetsboendet när livssituationen ändras, till exempel att man förlorar en livspartner och då söker man ett mindre och enklare boende, säger Louise Tollemark på Ydrebostäder.

Siw Du Rietz bor i en av de få uthyrda treorna och tycker att det är värt pengarna.

Annons
Läs ocksåGalna hyror under Eurovision - 23 500 kronor per natt kan leda till böter och uppsägningBild över Malmö och Loreen med vinnarpokalen samt en annons med ockerhyra under Eurovision.

– Jag unnar mig att ha ett extra rum. Det är mitt syrum, säger hon.

Läs också Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.