HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen agerar på Myrtuvevägen i Trollhättan

Trollhättan Efter mediauppgifter om vräkningshot på Myrtuvevägen i Trollhättan agerar Hyresgästföreningen. "Vi skickar brev till våra medlemmar och ber dem att kontakta oss om de känner sig hotade", säger Lennart Björkman, chefsjurist.

I dag håller Hyresgästföreningen öppet hus på Mötesplatsen på Olof Palmes gata i Trollhättan. Syftet är att nå hyresgäster som bor hos APF management på Myrtuvevägen i bostadsområdet Sylte. Bakgrunden är att Trollhättans lokaltidning TT/ELA publicerat artiklar som gör gällande att hyresgäster i området hotats med vräkning om de talade med media om sina hyresproblem. Hotet ska ha uttalats av Fredrik Carlson, vd för APF management som äger husen.

Lennart Björkman är chefsjurist på Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg. Han berättar att Hyresgästföreningen skickat brev till medlemmarna i området och att man i dag, i morgon samt på måndag finns på plats på Mötesplatsen.

Läs ocksåMånga ville prata boende på Myrtuvan

– Vi vill veta hur hyresgästerna upplever sin situation och ser gärna att de hör av sig till oss eller kommer hit till Olof Palmes gata 7 om de känner sig hotade eller upplever andra problem med sin värd, säger Lennart Björkman och tillägger:

– Om en fastighetsägare hotar med vräkning för att hyresgästerna vänder sig till media, kommunens miljöenhet eller oss på Hyresgästföreningen för att få hjälp är det en mycket allvarlig sak.

För en knapp månad sedan berättade Hem & Hyra om Sandra Borg som bor i en av lägenheterna på Myrtuvevägen. I juni bröt värden APF hennes golv efter en vattenläcka. Tre månader senare var golvet fortfarande uppbrutet och lägenheten obeboelig. Först efter att Hem & Hyra skrivit om saken samt Hyresgästföreningen kontaktat värden blev det ändring. Just i dag, den sjunde november, har de sista  golvbrädorna lagts på plats och Sandra och hennes två barn kan flytta hem igen.

Läs ocksåUppbrutet golv i över tre månader

– Det ska bli jätteskönt! Efter närmare fyra månader har vi verkligen längtat efter det här, säger Sandra Borg.

Fortfarande återstår dock att kräva värden på ersättning för den tid som lägenheten varit obrukbar. Något som Hyresgästföreningen hjälper till med.

– Jag kommer nu att räkna på hur mycket hyresreducering vi ska kräva. Enas med hyresgästen och sedan framföra vårt krav till APF, säger Lennart Björkman på Hyresgästföreningen.

Vad säger då APF:s vd Fredrik Carlson om hotanklagelserna och Sandra Borgs lägenhet? Hem & Hyra når honom per telefon.

Stämmer det att du hotat hyresgäster på Myrtuvevägen med vräkning om de talar med media?

– Nej. Det har aldrig hänt. Vi jobbar inte så, säger Fredrik Carlson.

Varför var golvet i Sandra Borgs lägenhet uppbrutet mellan slutet av juni och i dag?

– Det var ett olycksfall i arbetet. En person som påbörjade arbetet i Sandra Borgs lägenhet slutade och ärendet föll mellan stolarna. Det är olyckligt och självklart något jag beklagar, säger Fredrik Carlson.

Hur kompenserar ni Sandra Borg, som inte kunnat bo i sin lägenhet sedan vid midsommar?

– Självklart ska hon ersättas. Vi ska göra rätt för oss, säger Fredrik Carlson.

 

 

 


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.