Annons

Hyresgästföreningen hoppas på lågt yrkande

Karlstad Hyresgästföreningen hoppas att Karlstads bostads AB tar hänsyn till den gynnsamma ekonomin och håller tillbaka hyreshöjningarna nästa år.

Hyresgästföreningen är optimistisk inför yrkandet från Karlstad bostads AB, KBAB. De ekonomiska förutsättningarna är goda och 2013 gjorde bolaget en vinst på cirka 57 miljoner kronor.

Därför hoppas Hyresgästföreningen i Karlstad på ett lågt bud inför årets hyresförhandling.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

 – Vi vill att hyresgästerna får ta dela av de gynnsamma ekonomiskaförhållandena som råder för KBAB och Sveriges fastighetsbolag. KBAB gör en stor vinst, räntorna är låga, inflationen ligger under nollsträcket och vi har haft ett varmt väder som kraftigt minskat bolagets värmekostnader, säger Thomas Bäckman som är förhandlare Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons

Man skriver i meddelandet att KBAB gjorde en vinst på cirka 57 miljoner kronor förra året. Av den vinsten plockar ägaren, Karlstad kommun ut 10 miljoner. Något som Hem & Hyra tidigare skrivit om då Hyresgästföreningen är kritiska.

 – Vi förhandlar hyran med KBAB för att hyresgästerna ska få ett bra underhåll och boende till en rimlig hyra. Inte för att våra hyror ska finansiera Karlstad kommuns dagliga verksamhet. Under två år i rad har Karlstad kommun tagit ut 10 miljoner kronor från Karlstads hyresgäster. Det är en dubbelbeskattning av hyresgästerna som vi inte kan acceptera, säger Kurt Samuelsson som är ordförande Hyresgästföreningen Karlstad i pressmeddelandet.

Annons
Läs ocksåKrisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk kraschHyreshus till salu
Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.