HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen utesluter pedofilmisstänkt

Stockholm HGF-ledamoten som misstänks för våldtäkt av barn har uteslutits från Hyresgästföreningen och blivit av med sina förtroendeuppdrag. Beslutet togs av Regionstyrelsen i Hyresgästföreningen region Stockholm.
Foto: Anders Paulsson
Hyresgästföreningen utesluter den förtroendevalde som sitter häktad för misstänkt våldtäkt av barn.

Hyresgästföreningen skakas av händelsen med ledamoten som i går häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt av barn.

Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm, berättar att regionstyrelsen i Hyresgästföreningen region Stockholm tog upp händelsen på ett möte i går kväll.

Läs ocksåHGF-ledamot anhållen för barnpornografibrott

– Vi har vidtagit nödvändiga åtgärder genom att besluta att personen ska uteslutas och bli av med alla sina uppdrag inom Hyresgästföreningen i väntan på att polisutredningen blir klar. Stämmer allting är det avskyvärt, men personen nekar till brott, säger han.

Annons

Per Björklind, regionchef på Hyresgästföreningen region Stockholm, berättar också att det har bildats en krisgrupp för att hantera händelsen.
– Vi fokuserar framförallt på att stödja och hjälpa människor inom Hyresgästföreningen och skapa oss en bild av situationen, säger han.

 

Annons
Läs ocksåHGF-ledamot häktad för misstänkt våldtäkt av barn
Läs också Glömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljon Kritiserad hyresgästbas föreslås till ny hög post – trots larm från visselblåsare Anonyma tipsare slog larm - Skånepolis döms för lägenhetsfusk

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.