Annons

Hyresgästföreningen möter Rivellas förvaltare

Avesta ​Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen i Örebro, har samlat information om Rivella Fastigheter AB som bytte styrelse så sent som i mars och som via Omniagruppen ska ta över förvaltningen av de 700 lägenheterna i Avesta kommun då tvångsförvaltningen upphör sista juni:– Vi ska ha ett möte med dem och efter det bestämmer jag om jag ska söka om tvångsförvaltning igen.

​Patrik Esfandi har ägnat mycket tid åt att granska företaget Rivella Fastigheter AB som köpt de 700 lägenheterna i Krylbo och Karlbo av Dalstjärnan. Fram till i mars satt Sten-Gunnar Eklöv som ordförande i Rivella och hans kontakter med Dalstjärnan var väl kända. Nu är läget ett annat.

– Jag har begärt ut Rivellas så kallade aktiebok och där kan man se att företaget ägs av en rad olika bolag och inte av några fysiska personer. Det är svårt att bevisa att det är de gamla ägarna som ligger bakom även Rivella, säger Patrik Esfandi.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Claes Örtegren, ny i Rivellas styrelse har kontaktat Hyresgästföreningen. Claes Örtegren finns med i Omniagruppen, det företag som nu ska ta över förvaltningen i Krylbo och Karlbo.

Annons

– Örtegren vill redovisa för Hyresgästföreningen hur kan ska sköta förvaltningen och det är jätte bra. Han har sagt att Omniagruppen successivt ska börja rusta fastigheterna och det låter ju bra.

Av de 700 lägenheterna står nära hälften tomma och det finns stora renoveringsbehov. Detta, begränsade intäkter och kommande stora utgifter, gör att Hyresgästföreningen misstänker att Omniagruppen kommer att få svårt att sköta fastigheterna på ett tillräckligt bra sätt och Patrik Esfandi tänker söka om en ny tvångsförvaltning om han inte blir övertygad om motsatsen efter mötet med Claes Örtegren.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Utifrån det vi vet i dag får vi inte Hyresnämnden med oss på en tvångsförvaltning. Örtegren säger att de ska göra sitt bästa men vi vet inte hur ärliga de är. Mötet får utvisa vad som ska hända.

Annons

Mötet kommer att äga rum i Västerås veckan efter midsommar och ordförande för Gamla Byn, Örjan Willemark kommer också att medverka förutom Claes Örtegren från Omniagruppen och Patrik Esfandi och ytterligare representanter för Hyresgästföreningen.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.