Annons

Hyresgästföreningen väljer Bullermyren

Borlänge ​Det planerade nya islamska centret i Borlänge fortsätter att väcka känslor och ge upphov till många insändare. Hyresgästföreningen i Borlänge har nu gett sitt remissvar till byggplanerna.

​Av de tre förslag som getts till plats för det planerade islamska centret i Borlänge: vid Soltorgsgymnasiet, på en åker vid Jakobsgårdarna och på Betesgatan i bostadsområdet Bullermyren, tycker hyresgästföreningen i Borlänge att det sista förslaget är det bästa.

– Det är många saker att ta hänsyn till när man ska bygga nytt. Men vi tycker att det vore bäst att bygga i Bullermyren, säger Berndt Norell, sekreterare i Hyresgästföreningen i Borlänge.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bullermyrens främsta fördelar är att ett nybygge där inte gör så stort ingrepp i miljön och att det finns goda möjligheter att klara den ökade biltrafiken, menar Hyresgästföreningen.

Jakobsgårdarna anser föreningen, liksom länsstyrelsen, vara det sämsta alternativet. Den åkermark kommunen tänkt använda kan behövas till annat i framtiden.

Annons

– En sådan här gång måste vi försöka tänka neutralt. Jag vet att den muslimska gruppen har olika åsikter men flera somalier jag talat med håller med om att Jakobsgårdarna är det sämsta alternativet, säger Berndt Norell.

Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

I dag finns redan ett islamiskt center i Bullermyren men församlingen har vuxit så mycket att bara hälften av medlemmarna får plats på den traditionella fredagsbönen.

Tidigare har kommunala fastighetsbolaget Tunabyggen sagt att man är negativ till alla de tre förslagen. De främsta invändningarna handlar om att biltrafiken skulle störa hyresgästerna i de föreslagna områdena.

Annons

 

Läs ocksåHyresgäster som stäms: Öppet mål för värdarna – får igenom sina krav utan granskning
Läs också Släkting stämdes för hyres­skuld på över 80 000 kronor: "Jag fick en chock" Skador och saknade gardinbeslag - här är bolaget som inte tvekar att stämma sina hyresgäster "Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.