HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inget nytt om bostäder i regeringsförklaringen

Nyheter På tisdagen presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt årets regeringsförklaring. Men på bostadsfronten intet nytt.– Det är ganska typiskt för den här regeringen, säger Barbro Engman, ordförande i Hyresgästföreningen.​
Det var skralt med besked om vad regeringen vill med bostadspolitiken när statsminister Fredrik Reinfeldt presenterade sin regeringsförklaring på tisdagen.
I stället lades fokus på arbetsmarknad och miljö i ett tal som inleddes med en resumé över den borgerliga regeringens första år vid makten.
Skatterna ska sänkas, sjukskrivningarna minskas och vårdgarantin stärkas, var några av de åtgärder som Fredrik Reinfeldt utlovade i regeringsförklaringen.
 
Det enda besked som rörde bostadsmarknaden var att fastighetsskatten ska avskaffas vid årsskiftet, något som varit känt sedan länge.
– Det är väldigt konstigt när vi har en miljon ungdomar som är på väg ut på bostadsmarknaden och ett arbetsmarknad som kräver nya bostäder, säger Barbro Engman, ordförande i Hyresgästföreningen.
– Men det är ganska typiskt för en regering som jämställer bostäder med lastbilar. Mats Odell har ju sagt att det inte behövs någon bostadsminister eftersom vi inte har någon särskild minister för lastbilar, säger Barbro Engman.
På torsdag den 20 september lägger regeringen fram budgetpropositionen.

Läs också Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år" Allmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt Lågt förtroende för regeringen i bostadsfrågan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.