HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Jag vill inte ta vad som helst”

Göteborg Towe Breuss, 27, flyttar runt i väntan på rätt lägenhet. Hon är mån om att få valuta för sina sju år på Boplats. Men att hitta en tvåa för max 6 000 kronor har visat sig vara svårare än hon trott.
Towe Breuss håller upp en textad skylt där det står "2 593 dagar".
Foto: Gabriel Tjulander

”Jag bor inneboende hos min syster i Krokslätt sedan två månader tillbaka. Men i mitten av juni flyttar hon där i från och då måste jag hitta något nytt.

I värsta fall får jag flytta in hos min mormor och morfar, men de bor ganska långt från stan.”

Läs ocksåStjärnhusen blev en förebild för hur folkhemmet skulle byggas

Senare kontaktar Göteborg Direkt och Hem & Hyra Towe igen för att höra hur det har gått med bostadssökandet.

”Jag la ut en annons på Blocket och fick en del erbjudanden om att hyra rum för ca 4 500–5 000 kronor i månaden, vilket var för mycket. Så det slutade med att jag flyttade in hos en kompis i hennes lilla etta i stället.

Det funkar bra men är ju inte ultimat. En tillfällig lösning och en snäll vän helt enkelt.

Läs ocksåGuldskiva för musikalisk bostadskampanj

Det dyker bara upp en massa ettor. Jag vill helst ha en tvåa minst, för jag tänker ju att jag ska bo där ett tag. Och nu när jag har samlat ihop så många dagar vill jag inte ta vad som helst. Men i nuläget känns det som att jag måste det.

Hela den här situationen gör mig så otroligt omotiverad, när det ska vara så svårt att hitta något större än ettor. Och vissa hyresrätter har så otroligt hög hyra. Maxhyran jag kan tänka mig att betala själv är 6 000 kronor.

Sedan hör man om dem som jag mindre dagar än jag och hittar något för att de känner rätt personer. Men jag har inte de kontakterna.”

Läs ocksåFler röstade i utsatta områden

Berättat för Gabriel Tjulander

Läs fler berättelser här.

Fakta: Towe Breuss
  • Ålder: 27 år.
  • Bor:
  • Antal dagar på Boplats Göteborg: 2 593.
Fakta: Hem & Hyra granskar inför valet
  • Bostadsbristen känns i magen på många västsvenskar. I ett unikt samarbete granskar Hem & Hyras Göteborgsredaktion den lokala bostadspolitiken tillsammans med tidningen Göteborg Direkt.
  • På webben möter du varje vecka fram till valet en av alla de cirka 225 000 personer som hoppas på en lägenhet via Boplats Göteborg.
  • Under augusti publicerar vi även vår stora, gemensamma valguide. Där kollar du snabbt vad Göteborgs olika partier vill göra åt lägenhetsbristen, dyra nyproduktionshyror, renovräkningar och andra brännande bostadsproblem.
Läs också Så vill politikerna lösa bostadskrisen i Göteborg "Sådan tur att det knappt finns"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.