HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fler röstade i utsatta områden

Eskilstuna Valdeltagandet har ökat i några av Eskilstunas och Nyköpings stora bostadsområden. I Brandkärr var ökningen 5,81 procentenheter jämfört med 2014.
Foto: Monika Steczkó
I miljonprogramsområdet Brandkärr gick fler och röstade i år jämfört med 2014.

Valmyndighetens preliminära statistik visar att 72,2 procent av befolkningen i valdistriktet Västra Brandkärr röstade i årets riksdagsval. Det är 5,81 procentenheter fler jämfört med valet 2014 då 66,39 procent röstade, då det lägsta valdeltagandet i Nyköping. Högst valdeltagande i Nyköping hade valdistriktet Arnö Långsätter där 91 procent av de boende röstade i riksdagsvalet i år.

Även i Eskilstunas så kallade utsatta bostadsområden har andelen personer som röstar ökat jämfört med sist det begav sig. I valdistriktet Råbergstorp-Lagersberg var valdeltagandet i år 62,9 procent, vilket är lägst i Eskilstuna. Ändå är det en liten ökning jämfört med 2014 då valdeltagandet i distriktet var 61,8 procent.

Läs ocksåKfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till FröslundaKvinna som står lutad med armarna över en disk. Under henne syns bakverk.

I snitt röstade 84,5 procent av Sörmlands befolkning i riksdagsvalet 2018, enligt de preliminära siffrorna från valmyndigheten. Det är en liten ökning jämfört med 2014 då 84,1 procent av länets befolkning gick till valurnorna.

Läs också DO-rapport visar: Inkomstkrav i Eskilstuna och Örebro kan vara diskriminering Poesins kraft – grannarnas dikter jagade bort råttorna från gården Få hyreshus på landet – men Mona kunde bo kvar i Stavsjö Studenterna tog fajten mot bostadsjätten - fick hyra ut i andra hand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.