HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fler röstade i utsatta områden

Eskilstuna Valdeltagandet har ökat i några av Eskilstunas och Nyköpings stora bostadsområden. I Brandkärr var ökningen 5,81 procentenheter jämfört med 2014.
Foto: Monika Steczkó
I miljonprogramsområdet Brandkärr gick fler och röstade i år jämfört med 2014.

Valmyndighetens preliminära statistik visar att 72,2 procent av befolkningen i valdistriktet Västra Brandkärr röstade i årets riksdagsval. Det är 5,81 procentenheter fler jämfört med valet 2014 då 66,39 procent röstade, då det lägsta valdeltagandet i Nyköping. Högst valdeltagande i Nyköping hade valdistriktet Arnö Långsätter där 91 procent av de boende röstade i riksdagsvalet i år.

Även i Eskilstunas så kallade utsatta bostadsområden har andelen personer som röstar ökat jämfört med sist det begav sig. I valdistriktet Råbergstorp-Lagersberg var valdeltagandet i år 62,9 procent, vilket är lägst i Eskilstuna. Ändå är det en liten ökning jämfört med 2014 då valdeltagandet i distriktet var 61,8 procent.

Läs ocksåNy dom om brand – hyresgäst slipper betala över 350 000

I snitt röstade 84,5 procent av Sörmlands befolkning i riksdagsvalet 2018, enligt de preliminära siffrorna från valmyndigheten. Det är en liten ökning jämfört med 2014 då 84,1 procent av länets befolkning gick till valurnorna.

Läs också "Man måste kunna få sova" - bilmusiken en terror för Magnus men polisen är bakbunden Villan i Eskilstuna ett nav för svarthandel – "Huset är ökänt" Missnöjda hyresgäster i Torshälla slapp inte hyreshöjning HMK avgjorde hyrorna hos Nyköpingshem – seger för HGF

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.