Annons

Unik granskning: Så länge har vi köat för att få bostad

Västra Götaland Bostadsbristen känns i magen på många västsvenskar. I ett unikt samarbete granskar Hem & Hyra den lokala bostadspolitiken tillsammans med tidningen Göteborg Direkt.

Bostadsbristen är en viktig valfråga för västsvenskarna. 14 procent rankar den bland topp tre i sin kommun, enligt den senaste SOM-undersökningen från Göteborgs universitet. Det gör bostadsfrågan till det sjätte viktigaste, kommunala politikområdet.

– Potentialen för den här frågan är lokal. Det är här människor tycker att den är viktig, säger Johan Martinsson, universitetslektor i statsvetenskap och föreståndare för SOM-institutet.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I en unik satsning gör nu Hem & Hyras Göteborgsredaktion gemensam sak med lokaltidningen Göteborg Direkt för att du ska få den matnyttigaste och bästa lokala bostadsbevakningen inför valet den 9 september.

Annons

På webben möter du varje vecka fram till valet en av alla de cirka 225 000 göteborgare som hoppas på en lägenhet via Boplats Göteborg.

Under augusti publicerar vi även vår stora, gemensamma valguide. Där kollar du snabbt vad stadens olika partier vill göra åt lägenhetsbristen, dyra nyproduktionshyror, renovräkningar och andra brännande bostadsproblem.

Annons
Läs också"Får inte ärva något av min man"Annika Sörensson hemma i köket i Utby.

Vi vet att bostadsbristen berör många av våra läsare. Ytterst är det politikerna som styr, och nu har du chansen att påverka. Glöm inte att gå och rösta.

Läs också Svårt få gehör för bostadsfrågan ”Kan göra betydande skillnad” Stjärnhusen blev en förebild för hur folkhemmet skulle byggas Guldskiva för musikalisk bostadskampanj

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.