Annons

Kåren kritisk mot hyror

Falun ​Alla studenter som kommit in i den första antagningsomgången vid Högskolan i Dalarna har fått någonstans att bo. Studentkårens ordförande Johan Larsson tycker att samarbetet med kommunala bostadsföretaget Kopparstaden fungerar bra men är kritisk till hyresnivån.
Studenterna vid Högskolan i Dalarna har blivit färre men det har också antalet lägenheter. Studentkåren har i år gjort många privata lösningar via sin hemsida.
– Nu saknar mellan 80 och 100 studenter, de som kommit in på den andra intagningen, boende men det kommer att lösa sig för dem till 1 oktober. Riktigt hur vet vi inte, kanske tvingas de bo på vandrarhem till att börja med, säger Johan Larsson, ordförande i Studentkåren i Dalarna.
En undersökning av kvadratmeterhyrorna i studentboenden i mellansvenska universitets- och högskoleorter som Hem & Hyra gjort visar att Falun ligger i mitten av listan. Det kostar 1 388 kronor att bo i korridor i Falun. I Örebro är det billigast, 1 277 kronor, och i Uppsala är det dyrast, 1 678 kr.
– Falun ligger hyfsat till vid en jämförelse men den hyreshöjning som Kopparstaden gjort jämfört med i fjol gillar vi inte, säger Johan Larsson.
 
 

Annons
Fakta: i sju studentstäder 

Örebro                          1 277 kr Gävle                            1 374 krVästerås                      1 378 krFalun                            1 388 krKarlstad                       1 400 krEskilstuna                   1 542 krUppsala                       1 678 kr

De kommunala bostadsföretagens uppgifter om kvadratmeterhyran per år i studentrum i korridor.

 

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Kommunala hyresrätter kan bli bostadsrätter i Falun – "Gud förbjude att det här lyckas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.