Annons

Kopparstaden vill bygga för VM

Falun ​Falun och dess bostadsbolag kan inför VM 2015 komma att göra det Barcelona gjorde inför OS 1992, bygga bostäder där de aktiva bor under tävlingarna för att sedan hyra ut dem som vanliga bostäder.

​Kommunala bostadsföretaget Kopparstaden i Falun har nyligen byggt 55+boendet Sture där alla lägenheter redan är uthyrda. Men företaget tittar också framåt.

– Det vore jätte kul om vi kunde bidra med något till VM men det måste fungera affärsmässigt. Om vi bygger studentlägenheter eller vanliga lägenheter som skulle kunna användas under mästerskapen, det vet vi inte i dag, säger Elke Herbst, informationschef på Kopparstaden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

En plats som nämnts som lämplig för VM-lägenheter är på Lustigknopp som ligger nära tävlingarna. Ett annat passande läge finns på Regementsområdet.

– Vi kommer nog att åka till Oslo efter VM i år och se hur de har gjort. Vi har ju redan byggplaner för 2011 till 2016 och om de kan sammanfalla med VMs behov så vore det som sagt väldigt roligt, säger Elke Herbst.

Annons
Läs också Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.