Annons

Kräver poliser till Bullermyren

Borlänge Hyresgästerna på Bullermyren känner sig otrygga. Hyresgästföreningen skriver nu till polisen i Borlänge med en önskan om att närpolis ska finnas på plats i bostadsområdet.
Hyresgästerna på Bullermyren känner sig inte trygga i sitt område. Nu skriver Hyresgästföreningen till polisen i Borlänge. Arkivfoto: LENA MATTSSON

Den senaste tiden har det brunnit vid flera tillfällen på Bullermyren. Hyresgäster har också berättat om  förekomst av knivar och knivhot mot bland andra barn. Många hyresgäster säger att de inte längre törs gå ut när det blivit mörkt.

I ett pressmeddelande skriver Helene Hjorth Ericson, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Borlänge, att hyresgästerna på Bullermyren måste kunna känna sig trygga i området. Föreningen vill att det så kallade medborgarlöftet utökas till att inte bara gälla Tjärna Ängar utan också Bullermyren:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Både barn och vuxna ska kunna vistas i området både på dag- och kvällstid utan att vara rädda. Det borde vara självklart.

Annons

I helgen fanns extra polisresurser på plats i området bland annat på grund av de bränder som inträffat.   

Hem & Hyra skrev i förra veckan om den lista som polisen upprättat över de mest våldsutsatta bostadsområdena i landet. Tjärna Ängar finns med på listan, läs artikeln här.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans" Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.