HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kräver sänkning av hyran i Signalisten

Solna Hyresgästföreningen i Solna tar initiativet i hyresförhandlingarna. De påkallar förhandlingar om sänkta hyror från 1 januari 2015.

En enig förhandlingsdelegation yrkar på sänkta hyror i Signalisten nästa år.

– Jag kommer vidare att föreslå att våra tre privata delegationer och förhandlingsråd ska fatta liknande beslut, sa P-O Brogren, ordförande i Hyresgästföreningen i Solna, efter mötet.

Läs ocksåMaria tog striden mot hotellhusvärden – slipper vräkas efter hovrättsbeslutMaria Karlsson, Årsta, hotellägenhet,

Delegationerna gentemot de privata hyresvärdarna i Solna har sina möten nästa vecka. Senast den 30 september behöver yrkanden om förändring av hyran vara motparten tillhanda för att nya hyran ska gälla från 1 januari. Fastighetsägarna i Stockholm har velat skynda på processen. Annars har Signalistens hyror haft höjningsdatum den 1 april under flera år.

– Det är dags att vi sätter fastighetsägarna under press. Det behöver finnas en hotbild om man inte kommer överens. Har man inte påkallat förhandling kan inte hyran sänkas, även om det går så långt som till hyresnämnden, konstaterade P-O Brogren.

Formellt ber man Hyresgästföreningen regionen Stockholm att gå in med yrkandet.

Läs ocksåHyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgästerLena Jansson Nordin. förhandlare på Hyresgästföreningen, sitter vid skrivbordet på sitt kontor.

– Förra året gick Göteborg ut och krävde nollhyra. Nu har Solna tagit ett liknande beslut. Det ligger inom ramen för Hyresgästföreningens gemensamma strategi i årets förhandlingar, Upp till bevis, säger Stockholmsregionens ordförande Greger Björkegren.

Läs också Dystra kartläggningen: Inga stöd till hyresgäster att vänta – politikerna håller i pengarna Sunniva flydde fuktskadat hus – nu vill hyresvärden ha 46 000 kronor Ny rapport: Bostadsbristen gör att kvinnor inte har råd att skilja sig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.