Annons

Ludvika fortsätter växa

Ludvika Ludvika kommun växer. Och Ludvikahem bygger nytt för att möta behovet. I kvarteret Freja lovas sjöutsikt, ekparkett och rymliga förråd.

Av de 51 lägenheter som nu byggs i kvarteret Freja i centrala Ludvika blir 23 seniorlägenheter och 28 traditionella lägenheter.

I seniorboendet kommer en tvårummar på 66 kvadratmeter att få en hyra på 7 640 kronor. En trea, 79 kvadratmeter, kommer att kosta 8 860 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I loftgångshuset kommer lägenheterna att hålla hög standard och vara ”yteffektiva” enligt Ludvikahems kundtidning Bonytt. Hyresnivåerna som förhandlats fram med Hyresgästföreningen ligger mellan 4 160 och 4 600 kronor för ettorna som är mellan 34 och 39 kvadratmeter. Tvåorna är mellan 51 och 58 kvadratmeter och kommer att kosta mellan 5 850 och 6 800 kronor i månaden. Treornas hyror kommer att på cirka 7 880 kronor och lägenheterna kommer att bli cirka 67 kvadratmeter stora.

Ludvikahem ingår nu i ett nybildat fastighetsbolag som ska sköta inte bara hyresfastigheter utan även andra lokaler. Ny vd för bolaget blir Ludvikahems nuvarande vd Ulf Rosenqvist.

Annons
Läs också Domstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat" På Freja behöver ingen sitta ensam – här är trion som får seniorerna att ställa sig i kö Strulet på seniorboendet tog knäcken på Kristina - flyr och förlorar 27 års ködagar Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Pippi tog Fabienne till Sverige – "fredagsfikat det bästa jag vet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.