HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ludvika fortsätter växa

Ludvika Ludvika kommun växer. Och Ludvikahem bygger nytt för att möta behovet. I kvarteret Freja lovas sjöutsikt, ekparkett och rymliga förråd.

Av de 51 lägenheter som nu byggs i kvarteret Freja i centrala Ludvika blir 23 seniorlägenheter och 28 traditionella lägenheter.

I seniorboendet kommer en tvårummar på 66 kvadratmeter att få en hyra på 7 640 kronor. En trea, 79 kvadratmeter, kommer att kosta 8 860 kronor.

Läs ocksåPippi tog Fabienne till Sverige – "fredagsfikat det bästa jag vet"

I loftgångshuset kommer lägenheterna att hålla hög standard och vara ”yteffektiva” enligt Ludvikahems kundtidning Bonytt. Hyresnivåerna som förhandlats fram med Hyresgästföreningen ligger mellan 4 160 och 4 600 kronor för ettorna som är mellan 34 och 39 kvadratmeter. Tvåorna är mellan 51 och 58 kvadratmeter och kommer att kosta mellan 5 850 och 6 800 kronor i månaden. Treornas hyror kommer att på cirka 7 880 kronor och lägenheterna kommer att bli cirka 67 kvadratmeter stora.

Ludvikahem ingår nu i ett nybildat fastighetsbolag som ska sköta inte bara hyresfastigheter utan även andra lokaler. Ny vd för bolaget blir Ludvikahems nuvarande vd Ulf Rosenqvist.

Läs också Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna" "Seniorhus" garanterar inte äldreanpassning - Anna-Lena, 80, tvingades kämpa med entrén Räddningstjänsten stänger två hus i Blötberget - Susanna en av dem som drabbas Protesterna hjälpte inte: Ludvikahem säljer 147 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.