HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Många krav på värd i Blötberget

Ludvika Ännu en gång vill Hyresgästföreningen att hyresnämnden ålägger Blötbergets fastigheter att reparera och underhålla sina lägenheter i Blötberget på ett fullgott sätt. Kyla, fukt, trasiga väggar och dörrar och behov av reparationer av golv och toaletter är några av sammanlagt 49 åtgärdspunkter som 12 hyresgäster vill att värden gör.
Foto: Lena Mattsson
Hyresgästföreningen företräder 12 hyresgäster i Blötberget i hyresnämnden. Hyresgästerna vill bland annat ha nya element och reparerade golv.

Hyresgästföreningen har alltså ännu en gång sammanställt fel och brister i lägenheterna i Blötberget. 12 hyresgäster har listat 49 brister som nu lämnats in till hyresnämnden i Västerås. Några av bristerna är anmälda till miljökontoret i Ludvika och flera brister är hyresvärden sedan länge ålagda att göra.

Hyresgästerna fryser på grund av att elementen inte fungerar eller att fönster inte kan stängas helt. En hyresgäst har sönderslagna rums- och garderobsdörrar. Flera har klagomål på att kökskranar och duschblandare inte fungerar.

Läs ocksåBlev av med hyresrätt efter att ha avslöjats som scoutledare

Andra gemensamma klagomål är att kylskåpen saknar handtag och att det fattas kökslådor samt att garderobsdörrar inte går att stänga. I två fall finns anmärkningar på trappor och ledstänger som är i dåligt skick.

Hyresgästföreningen har alltså vid upprepade tillfällen vänt sig till hyresnämnden som ålagt hyresvärden att utföra reparationer och underhållsarbeten. Föreningens ärendehandläggare och jurister ansökte 2014 om att fastigheterna i Blötberget ska tvångsförvaltas.

Blötbergets fastigheter har i flera år funnits med på Hem & Hyras lista över landets värsta hyresvärdar.

Läs ocksåMisshandlade tidningsbudet – nu åker fyrabarnspappan ut
Läs också Håbohus har ombildning på gång: "Vill erbjuda hyresgästerna en bostadsresa" Misstänkte olovlig piercing – kvinnan får behålla lägenheten efter värdens missar Skånepolis om Tunna blå linjen: "Jag hade sagt ifrån"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.