Annons

Medlemstapp för Hyresgästföreningen i Aros-Gävle

Gävleborg Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle tappade medlemmar under 2013. En orsak att det inte längre är möjligt att betala medlemsavgiften via hyran.

Den sista december i fjol hade region Aros-Gävle 42 311 medlemmar. Det är en minskning med 1342 personer jämfört med samma datum 2012.

Enligt Jimmy Rödlund, chef för medlemsrekryteringen i region Aros-Gävle, förlorar regionen medlemmar eftersom det inte längre går att betala medlemsavgiften via hyran. Bara till och med den 1 juli tappade regionen 700 medlemmar, som inte gått över till att betala via avier eller autogiro.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trots att regionen i stort tappade medlemmar finns det fyra föreningar där trenden är den motsatta. Sandviken ökade med 22 medlemmar, Norrtälje med 18, Norberg/Fagersta med 8 och Östhammar med tre. Flest antal medlemmar i regionen finns i Gävle – 20 246 stycken.

De kommuner i region Aros-Gävle där största andel av hyresgästerna är med i Hyresgästföreningen är Håbo (64,9 procent), Norrtälje (53,5 procent) och Enköping (52,4 procent).

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.