Annons

Mimer hyr ut övergivna cyklar till studenter

Västerås Hallå där … Wivecka Ljungh, personalchef på Mimer som tillsammans med Vafab börjat hyra ut begagnade cyklar till studenter. Hur kom ni på idén?

– Det är övergivna cyklar som vi hittat i våra fastigheter, i källare och cykelställ. Efter att ha kollat med polisen att de inte är stulna har vi gjort i ordning dem och hyrt ut till internationella studenter. Om man kommer utomlands ifrån och ska plugga här har man ju knappast med sig sin cykel. Vi tänker att det är ett sätt att se Västerås, och så är det bra för miljön och hälsan att cykla.

Vilka är det som rustar upp cyklarna?
– Mimer arbetar ju för att arbetslösa ska få jobb och vi har anställt en långtidsarbetslös som har gjort i ordning cyklarna. Sedan är det tänkt att cykelverkstaden ska kunna bli en plats där långtidsarbetslösa kan få öva. Efter två år hoppas vi att det ska kunna fungera som ett självständigt socialt företag där en till två långtidsarbetslösa har fått jobb.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad kostar det att hyra en cykel?
– För en termin kostar det 800 kronor, men då får man tillbaka 500 kronor i deposition. För två terminer kostar det 1000 kronor. Vi har 42 cyklar och samtliga har blivit uthyrda. Alla som har hört av sig har vi kunnat erbjuda en cykel.

Annons
Läs också Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.