Annons

Missnöjda hyresgäster tar saken i egna händer

Borlänge ​Missnöjet med bostadsbolaget Stora Tunabyggens skötsel av området Tjärna Ängar i Borlänge är så stort att en ny grupp av hyresgäster bildats för att själva försöka förbättra boendet. - Vi måste göra något där vi bor, säger Joacim Strömberg som är hyresgäst och talesperson för den nya gruppen.

​I nästa vecka ska gruppen ha ett möte för att bilda en styrelse och redan i början av april ska ett dialogmöte hållas där polisen, skolan, fritidsgården och invandrarföreningar är inbjudna.

Annons
– Vi hoppas att fler kommer att ansluta sig till oss. Jag tror inte att det kommer att bli någon rusning till vår förening, men pö om pö kommer vi bli fler när de ser att vi kan påverka stämningen och miljön. För som det är nu när en och en ringer lyssnar inte Tunabyggen. De beter sig nonchalant och tar oss inte på allvar trots att de vet att området har stora problem. De tar in hyran, påbörjar projekt som aldrig avslutas och sen bryr de sig inte mer i oss, säger Joacim Strömberg.
Gruppen som kommer att heta Hyresgästföreningen Kornstigen, ska gå ut till alla boende i området med en enkät för att få veta hur folk mår och vad som skulle kunna få dem att må bättre. Enkätsvaren blir utgångspunkt för vad gruppen kommer att arbeta med.
– Själv tycker jag att den yttre miljön måste förbättras. Nu ligger sopor i högar på gården, gräset klipps högst två gånger i månaden på sommaren och reparationer skjuts på framtiden. Det är sådant som jag tror är viktigt att börja med för att man inte själv ska tycka att man bor på ett skitställe. Dessutom måste det göras något åt uppdelningen mellan oss som bor här. Det bor mycket invandrare här och det är inte meningen att de ska vara rädda för oss svenskar och tvärt om. Vi bor här tillsammans och ingen ska vara rädd.
Gruppen hoppas få bidrag från kommunen och Tunabyggen för att kunna förändra området, men om det inte går är de beredda att försöka ändå.
– Får vi inget får vi lägga ner mer tid själva. Något måste göras för att människor på Tjärna Ängar ska må bättre.
Hem & Hyra har utan att lyckas försökt att nå Stora Tunabyggens vd för en kommentar.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" "Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning Dvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.