Annons

Möte bokat om Orsahyror

Orsa Om två veckor görs ett nytt försök att nå en uppgörelse om hyrorna för dem som hyr av Orsabostäder. Hyresmarknadskommittén kommer att vara med när parterna möts.

Hem & Hyra har i ett flertal artiklar, se nedan, skrivit om förhandlingarna om 2016 års hyror i Orsa kommun. Hyresgästföreningen har varit starkt kritiska till det höga hyreskravet och Orsabostäder har försvarat sig med redan låga kvadratmeterhyror och höjda taxor.

I mitten av december bröt förhandlingarna samman och ärendet lades på HMKs, Hyresmarknadskommitténs, bord. Nu har parterna fått yttra sig men HMK tänker inte avgöra frågan utan istället vara med när parterna möts. Detta kommer att ske 12 februari.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Orsabostäders ursprungliga krav på hyreshöjning var 3,55 procent. Det är ett av de högsta hyreskraven i landet.

I de övriga 14 kommunerna i Dalarna är de kommunala hyror klara sedan länge. Störst hyreshöjning får de som hyr kommunalt av Norra Dalarnas Fastighetsbolag i Älvdalen, 0,85 procent. Hyresgästerna hos Gagnefsbostäder får oförändrad hyra.

Annons

Genomsnittshöjningen av hyrorna i de kommunala bostadsföretagen i Dalarna är hittills 0,43 procent.

Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Läs mer om Hyresgästföreningens kritik  här.

Läs mer om strandningen här.

Annons

Läs mer om Orsabostäders argument här.

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem
Läs också Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.