Annons

Nya värden lovar åtgärda brister

Borlänge Hyresgästerna på Källgatan i Kvarnsveden har länge haft problem med ventilationen, elkontakter och slitna kök i sina lägenheter. Nu har den nya hyresvärden SBB Kvarnsveden lovat åtgärda bristerna. Om det inte sker innan maj månad nästa år kan hyresgästerna kräva sänkt hyra.
Foto: Lena Mattsson
SBB Kvarnsveden har köpt fastigheterna på Källgatan i Kvarnsveden och har lovat åtgärda bristerna i lägenheterna.

Fastigheterna på Källgatan fick nya ägare i september då SBB Kvarnsveden AB köpte dem av Bullerforsen. Och nu har de nya ägarna kommit överens med Hyresgästföreningen om att brister i målning av fönster, eluttag, ventilation och slitna köksluckor ska åtgärdas.

I våras gjorde Hyresgästföreningen en omfattande besiktning i lägenheterna berättar ärendehandläggare Frida Johansson Drugge på Hyresgästföreningen i Borlänge:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Många medlemmar kontaktade oss på vårvintern och berättade om brister i sina lägenheter. Jag och vår förhandlare Johanna Lindström gjorde då en besiktning av lägenheterna. Därefter krävde vi en förhandling med de gamla ägarna Bullerforsen Fastigheter AB för att få bristerna åtgärdade men i september såldes fastigheterna till SBB Kvarnsveden och nu har vi alltså kommit överens med de nya ägarna om en åtgärdsplan.

Annons

Parterna har träffats vid ett par tillfällen under hösten och är nu överens om att i princip samtliga brister ska åtgärdas.

Frida Johansson Drugge påpekar att om inte felen åtgärdats innan 31 maj 2018 så kan hyresgästerna kräva nedsättning av hyran.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

 

Annons

 

Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.